Oglas
· · Komentari: 0
OTKRIVAMO

EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Monasi Svetog Pantelejmona obezbeđuju vitalnost ne samo iz pomoć pčelinjih proizvoda, već i samih pčela.

1597235798_SvetiPAntelejnom.jpg
Sveti Pantelejmon na Atosu Foto: Piksabej
Oglas

Sve od pčele je lekovito: med, polen, matična mleč, saće, propolis. Lekovit je i njen otrov koji se koristi u klinikama širom Rusije i sveta za lečenje neuralgija i drugih bolesti. Ali, ko je mogao da zamisli da je i sama pčela lekovita?

Pročitajte još: ZA SRBE SPECIJALNA PONUDA! U ovom hotelu deca borave BESPLATNO, a dobija se i POSEBAN POPUST (FOTO)

Pročitajte još: KOREN IZ PAKLA leči rane, TUMOR KOŽE i glavobolju, a primena je JEDNOSTAVNA

Foto: Piksabej

Upravo pčela, glavni je tajni sastojak drevnog monaškog leka koji za zdravlje srca, krvnih sudova, želuca i imunitet - pripremaju ruski monasi na Svetoj Gori.

Monasi poštuju pčele.

Monasi na Svetoj Gori veruju da je uloga pčela da stalno radi i stvara najlekovitije stvari na svetu, ali da zauzvrat pčelu ne sme niko da ubije. Za ovaj recept koji seže do srednjeg veka koriste se pčele koje su umrle.

Nestanak pčela
Za ovaj recept se ne koriste žive pčele. Ovaj insekt se smatra najkorisnijim stvorenjem na planeti toliko da se veruje da će, kada nestane pčela, nestati i ljudska civilizacija.

Na Svetoj Gori zima ume da pokaže zube i da obeli zvonike i krstove. Jedna takva zima obojila je u belo krovove najvećeg ruskog manastira sv. Pantelejmona (Rusikon) koji je u hijerarhiji 19. od 20 manastira na Svetoj Gori.

Uginulo bratstvo pčela monasi čuvaju kao najveću vrednost i prave - lek.

Budući da imaju pčele, monasi su pohitali da ih obiđu i zaštite ali bilo je kasno. Male zajednice pčela se nisu dobro pripremile za zimu - pa su stradale od zime, dok su velike opstale.

Pročitajte još: Natalija je RUSKINJA koja se sa petoricom sinova preselila u Srbiju! Deci na rane stavlja čili, a za to postoji DOBAR RAZLOG! (Foto)

Uginulo bratstvo pčela, monasi skidaju sa košnica i čuvaju kao najveću dragocenost. Neophodno je da pčele budu suve, ali ne presušene - kao što se to dešava leti.

Pčela je blagodet Foto: Depozit

Rastko Nemanjić
 Sveti Pantelejmon je glavni i najveći ruski manastir na Svetoj Gori. U njega je, inače, prvi došao Rastko Nemanjić kada je hteo da se zamonaši.

RECEPT

Sastojci:

  • 100 grama suvih pčela
  • alkohol
  • med
  • propolis
  • polen
  • sveta vodica

Recept se priprema tako što se 100 grama suvih pčela stavi u flašu i preliju alkoholom od 96 odsto da ogreznu. Ostave se da stoje mesec dana. Dva parčeta propolisa, veličine oraha, rastvori se u pola čaše alkohola od 96 procenata. Ostavi se neoliko dana, pa se procedi.

Od cara Dušana do Putina
Car Dušan je uputio dve zlatne bule ovom manastiru koje su pomogle da se manastir obnovi. Tokom 15. i 16. veka u njemu su monasi bili mahom Srbi, čuvajući da plamen ne ugasne. Pomagali su ga gospodar Jovan Dragaš, kneginja Milica, knez Lazar, Brankovići, patrijarh Spiridon. Tokom 18. veka bio je na izdisaju i proglašen je grčkim 1735. godine. Tek 1830. godine ponovo je postao ruski, kada je i obnovljen. Vladimir Putin je prvi ruski visoki zvaničnik koji je posetio Rusikon 2005. godine.

Pročitajte još: Ruski naučnici OTKRIVAJU: Ovaj KOROV pomaže u lečenju KORONE!

Uzme se med i meša sa polenom (monasi u ovom ruskom manastiru koriste zimski med, budući da je pogodan za dijebetičare, ali ne mora).  Oko 100 grama se pomeša sa istom količinom polena i kapne nekoliko kapi vode sa svetogorskog izvora. U tu smesu dodaje se proceđeni propolis.

Ruski monasi koriste zimski med, ali ne mora.

Lek je spreman za upotrebu tek kada se procede pčele koje su stajale u alkoholu 30 dana. Rastvor se dodaje smesi. Koristi se po pola kašičice ujutru i uveče. Ne treba uzimati veće doze.

Pročitajte još: Otkrivamo vam TAJNU Putinovog ČAJA: Uvek ga nosi sa sobom u BELOM TERMOSU, a evo ŠTA LEČI

Sa ovim drevnim receptom , kažu monasi, na Svetoj Gori se živi onoliko koliko ko hoće. Svako ko je koristio ovaj recept, umro je kada je poželeo - od smrti, ne od bolesti.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas