· · Komentari: 1
TURSKA

EKSKLUZIVNO: Srpski turisti masovno kupuju ŠOKANTAN SUVENIR, košta 8 DINARA, a u vezi je sa KORONOM (FOTO)

Naši čitaoci poslali su nam prve fotografije kako se u turskim hotelima služi hrana.

1593238009_doruak.jpg

Čuveni turski "švedski sto", koji je mnogima bio razlog da putuju u ovu zemlju, ostao je isti, ali se promenila jedna bitna stvar.

Pročitajte još: "TO JE LAŽNA VEST!" Iz Turske poslato PISMO srpskim agencijama koje je OTKLONILO SVE SUMNJE (DOKUMENT)

Sve je na svom mestu

Bogat izbor hrane, raskoš od raznih jela i sada se može videti u turskim hotelima, ali turisti mogu, zaista, samo da ih gledaju. Naime, doručak se sada služi na specijalno postavljenim stolovima i na njemu se može da naći sve što i pre uz jedinu razliku da turisti ne mogu sami da se služe.

Tursti sada gledaju, ali ne mogu da dodiruju hranu.

- Priđemo hrani, pogledamo šta ima, a onda, umesto da uzmemo tanjir i sipamo šta hoćemo, konobaru koji stoji iza šanka kažemo šta želimo - kaže Lazar, naš čitalac.

Večera iza stakla
Hrana je ispod svetla da bi se bolje videla.

Hrana je ispod svetla, da bi se bolje videla, a stoji iza providnog paravana koji je poput šibera. Konobari nose rukavice i strpljivo sipaju šta gost traži. Isto važi i za kafu, čaj i sokove - turisti dobiju sve što traže. Lazar sa devojkom letuje u Bodrumu i kaže da je sve dobro organizovano, kao i da gužve oko hrane nema.

Pročitajte još: PREOKRET: Nakon sastanka u JUTI pala ODLUKA za čarter letove

Čuvene salate
Večera je iza stakla,  a tanjiri stoje kod konobara i gosti ih ne uzimaju sami.

Vodič Nikola Stanković poslao nam je fotografije kako izgleda večera u hotelu sa četiri zvezdice u Kušadasiju.

Hrana se nalazi na granitnom pultu, kao i prethodnih godina, ali se sada ispred nalazi staklo. Turisti vide hranu i prstom pokazuju šta žele. Izbor hrane nije manji za razliku od ranijih godina, a kada se potroši posude odmah dopunjuju.

Maske od osam dinara
Maske za lice su neverovatnih 8 dinara!

Večera i ručak se služe napolju, kraj bazena, a so, biber, čačkalice, ulje i sirće ne stoje na stolu, već se traže od konobara da ih donese.

Pročitajte još: Ovo PRAVILO za SRBE NE VAŽI? Prve SLIKE naših turista u Turskoj (FOTO/VIDEO)

Najzanimljivija informacija, ipak, stiže iz turskih apoteka u kojima naši turisti mogu da kupe maske po ceni od jedne turske lire. Prevedeno u dinare to znači da maska košta osam dinara. Pakovanje ima 50 komada.

Ovo nam je javio Nikola Stanković koji svojim turistima savetuje da iskoriste ovu priliku i kao suvenir iz Turske, umesto magneta, ponesu kući maske.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.