· · Komentari: 0
MILIJARDER

ELEON MUSK otkriva kako je raditi za njega: SAVETI koji će vas oduševiti!

Eleon Musk, najbogatiji čovek na svetu ne voli birokratiju, hijerarhiju i sastanke

1622101725_musk.jpg
Foto: Youtube printscreen/TED

Milijarder, koji je izvršni direktor kompanije Tesla Space X, ima veoma produktivnu metodu rada, a nedavno je procureo i njegov e-mail, koji je poslao zaposlenima.

Pročitajte još: KAKO SE KAŽE: Kod reči: asmatičar, srčani zalizak, obolenje, odelenje SVI GREŠE! Ovu su sve NEPRAVILNI oblici

Naime, Musk je u pismu radnicima dao savete za produktivnost, a ono što iz pisma može da se zaključi je da, Eleon nikako ne voli duge sastanke, biorokratiju, ali i ustav koji ometa neposrednu komunikaciju. Voli da njegovi zaposleni primenjuju zdrav razum, kada je posao u pitanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

Dugi veliki sastanci su gubitak vremena  

- Često sastančenje šteti velikim kompanijama i s vremenom se pogoršava. Rešite se svih velikih sastanaka, osim ako niste sigurni da su korisni svim učesnicima. Čak i u tom slučaju pobrinite se da budu vrlo kratki - smatra milijarder.

Ne državajte često sastanke, osim u hitnim slučajevima

- Rešite se čestih sastanaka, osim ako se ne bave izuzetno hitnom temom. Učestalost sastanaka trebala bi da brzo izostane, kada se taj problem riješi.

Foto: Despositos

Ako nije potredno da ste na sastanku - izađite

- Izađite sa sastanka, čim postane očigledno da mu ne doprinosite. Nije bezobrazno otići, nepristojno je nekoga naterati da ostane i protraći svoje vreme  - kaže Eleon Musk.

Na učinak nikako ne sme da utiče hijerarhija

- Komunikacija bi trebala da ide najkraćim putem koji je potreban da bi se posao obavio, a ne po "naređenju". Svaki šef koji pokuša da uvede takvu komunikacijsku mrežu uskoro će raditi na drugom mestu - kaže Musk.

Pročitajte još: NEVEROVATAN TRIK: Oživite uvele biljke pomoću dlaka sa četke za kosu (VIDEO)

Ne gubite vreme na ova glupa pravila

- Neka vam zdrav razum uvek bude vodič. Ako je usklađenost kompanije "očigledno neprimenjiva u datoj situaciji", onda bi to pravilo trebalo promeniti - zaključio je najbogatiji čovek na svetu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.