· · Komentari: 0
nega

Eliminiše PERUT i pospešuje RAST: Ovo ULJE ne smemo piti, ali na KOSU deluje odlično

Poput mnogih esencijalnih ulja, i ulje čajevca se koristi u lekovite svrhe.

1603360223_Depositphotos_134791314_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Već stotinama godina unazad deo je istočnjačke kulture, poznato i kao ulje melaleuke. Prvobitno su ga koristili Aboridžini u Australiji, koji su ga dobijali od listova australijskog čajevca. Međutim, savremenom čovečanstvu je poznato kao jedan od vrlo čestih sastojaka preparata za negu kose.

Kakvo je dejstvo ulja čajevca?

NJegovo osnovno svojstvo je efikasna borba protiv bakterija i gljivica. Snažan i prirodan sastojak odličan je za osetljivu kožu i vlasište. Oštećeno vlasište može da bude jako osetljivo i da doprinese pojavi peruti, svrabu i ranama. U tim slučajevima neretko dolazi do pojave gljivičnih infekcija. Ulje čajevca se vrlo učinkoviti bori sa ovim problemima.

Pročitajte još: Svakodnevno pravimo GREŠKE koje nam STVARAJU BUBULJICE

Najbolji način za korišćenje ulja čajevca?

Ulje čajevca je najefikasnije kada se koristi u kombinaciji sa blagim šamponima za kosu. Ovakav korak treba da postane vaša rutina, kada je nega kose u pitanju, odnosno “faza čišćenja”. Iako je prvi fokus na vlasištu, ulje čajevca je može koristiti i duž vlasi kao balzam za regeneraciju kose. Kada se redovno upotrebljava, ono eliminiše perut, pospešuje rast kose i sprečava nakupljanje suvišne masnoće na vlasima. 

Pročitajte još: Čizme + haljina = SAVRŠENA JESENJA KOMBINACIJA (FOTO)

Da li postoje nuspojave prilikom upotrebe ulja čajevca?

U suštini ako se lokalno koristi, ulje čajevca je potpuno bezbedno. Ističemo da se ni u kom slučaju ne sme koristiti oralno, jer ima toksično dejstvo, te ga je potrebno držati van domašaja dece. Takođe ukoliko na koži postoji crvenilo, peckanje, ubodi i sl, treba izbegavati korišćenje do suzbijanja simptoma. Takođe, vrlo je važno koristiti sveže ulje čajevca, posebno na vlasištu kose, jer ako ulje oksidira postoji mogućnost itiracije. Znaćete da je okridiralo po jakom mirisu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.