· · Komentari: 0
MAGIJA MIRISA

Eterična ulja koja VRAĆAJU OSMEH NA LICE! Evo kako da ih koristite i unesete mir u svoju svakodnevnicu

Da li ste znali da su mirisi u direktnoj vezi sa centrom za kontrolu emocija u mozgu?

1620423600_Depositphotos_456728624_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Naporan dan, svakodnevne obaveze i veliki stres na poslu, samo su neki od faktora koji direktno utiču na naše loše raspoloženje i nedostatak energije za normalne aktivnosti u privatnom životu. Ma koliko da smo loše rapoloženi, priroda čovekovog organizma omogućava da čulom mirisa i upijanjem eteričnih ulja šaljemo signal mozgu do centra za kontolu emocija. 

Mirisi pojedinih eteričnih ulja mogu probuditi pozitivne emocije, delovati umirujuće pa čak i delovati kao afrodizijak...

Pročitajte još: ŠIK kupaći kostimi će se ovog leta nositi na poseban način (FOTO)

Zahvaljujući tome, mirisi mogu uticati na naše raspoloženje i emocije. Mirisi pojedinih eteričnih ulja mogu probuditi pozitivne emocije, delovati umirujuće pa čak i delovati kao afrodizijak. Donosimo vam spisak sa pet eteričnih ulja koji vraćaju ocmeh na lice.

Eterično ulje limuna

 Lavanda pomaže u otklanjanju nervoze i deluje kao antidepresiv, a ujedno pomaže i kod glavobolje i migrene...

Miris ovog ulja poboljšava koncentraciju, deluje osvježavajuće i opuštajuće. Miris eteričnog ulja limuna pomaže u balansiranju emocija, deluje antidepresivno, smanjuje osećaj ljutnje i vraća trenutni osećaj energije. Ovo ulje idealan je izbor i tokom hladnijih dana jer deluje antivirusno i antibakterijski, a ako se koristi u difuzeru, deluje kao prirodni dezinficijens prostora.

Pročitajte još: Stajling INSPIRACIJA - Kako se obući za POSAO u proleće/leto (FOTO)

Eterično ulje lavande

Miris ovog ulja ima umirujući učinak i pomaže u smanjenju stresa. Lavanda pomaže u otklanjanju nervoze i deluje kao antidepresiv, a ujedno pomaže i kod glavobolje i migrene.

Eterično ulje jasmina

Ovo ulje deluje relaksirajuće, pomaže u rešavanju nervoze i deluje antidepresivno. Eterično ulje jasmina vraća osećaj samopouzdanja, poverenja u sebe i pomaže u revitaliziranju energije. Ovo ulje idealan je izbor kada želite da se osećate dobro u svojoj koži, potrebno vam je samopouzdanje i osećaj poletnosti i vitalnosti.

Eterično ulje cimeta poboljšava koncentraciju i pamćenje...

Eterično ulje ruzmarina

Pročitajte još: Marketing stručnjak upozorava: Ne nasedajte na CRVENA slova prilikom kupovine, jer je to TRIK!

Ovo ulje poboljšava koncentraciju i pamćenje, ali pomaže i u otklanjanju umora. Miris ovog ulja pomaže kod glavobolje i daje osećaj energije i vitalnosti. Ovo ulje takođe pomaže u uklanjanju mišićnih bolova nastalih usled zamora pa je stoga idealno za opuštanje i “vraćanje energije” nakon umornog radnog dana.

Eterično ulje cimeta

Ovo ulje ima stimulišuće delovanje i pomaže u otklanjanju osećaja zamora i iscrpljenosti. Eterično ulje cimeta poboljšava koncentraciju i pamćenje i idealno je za obavljanje mentalnih aktivnosti, poput učenja ili umnog rada na poslu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.