Oglas
· · Komentari: 0
enterijer

VEOMA JE VAŽNO gde su OGLEDALA u vašem DOMU: Ovo kaže FENG ŠUI

U feng šui filozofiji, raspored ogledala u vašem domu je od velike važnosti…

1597922518_bathroom-437210_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ako se ogledala rasporede na pravi način, veruje se da ona mogu uvećati vaše bogatstvo, sreću i zdravlje. Ipak, ako se ne rasporede dobro, ona mogu dosta naškoditi vašem blagostanju. Setite se samo da vaše ogledalo duplira sve što reflektuje.

Pročitajte još:  Ovde POSTOJI NAČIN: Evo kako da ostvarite POPUST na letovanje

Pročitajte još: Važno za sve roditelje! Ukoliko vam dete ima ovaj PROBLEM, gastroenterolog IMA REŠENJE

Kako biste imali kvalitetni raspored ogledala u svom domu, evo deset stvari koje ne smete nikada reflektovati:

Foto: Pixabay

Vrata i prozore
Krevet
WC šolju
Drugo ogledalo
Nered
Bilo šta neuredno
Oštre ćoškove
Lošu sliku

Da li se vrata vašeg doma otvaraju prema malom foajeu? Ako je vaš odogovor potvrdan, onda verovatno imate zid naspram ulaznih vrata i to blokira protok energije. Ukoliko imate mali ulazni hodnik, ogledalom možete vizuelno uvećati taj prostor. Namestite ga tako da ne gleda direktno na vrata. Takođe, lepim ogledalom na graciozan način želite dobrodošlicu energiji.

Pročitajte još: SAVETI DIZAJNERA: Ne pravite od DOMA SKLADIŠTE

Jedini razlog zbog kog se preporučuje posedovanje ogledala iznad ili iza šporeta u kuhinji je mogućnost osobe koja kuva da vidi šta se dešava iza njegovih ili njenih leđa. Ako ne kuvate leđima okrenutim prema vratima, ne morate brinuti o tome. Najbolja solucija za kuhinju je pronalazak kuhinjskih alata koji imaju reflektivne površine i koji će vam dati mogućnost da vidite vrata dok pripremate obroke.

Po feng šui filozofiji, ogledala u kupatilu nisu dobra stvar. Ipak, ako mislite da vam je neophodno držite ga pokrivenim, jer ono nikada ne sme reflektovati WC šolju. Ogledalo van kupatila smatra se dobrim jer ne dozovljava energiji da uđe u kupatilo i ode niz slivnik.

Ogledala u kupatilu nisu dobra stvar iako ih svi imamo u ovoj prostoriji!

Ako provodite noći bez sna, ogledalo u vašoj spavaćoj sobi je sigurni krivac za to. Ono premešta energiju sa jedne strane na drugu i ne da vam mira. Ogledalo pored ili iznad kreveta je nešto što po svaku cenu morate da izbegnete. Ako imate ogledalo na kom vidite svoj odraz dok ležite, ono će u vašu vezu dovesti treću osobu.

Pročitajte još: Svaki ENTERIJER bi trebalo da ima malo ove BOJE: Donosi OSEĆAJ TOPLOTE I UDOBNOSTI

Ogledala u dnevnom boravku ili trpezariji su definitivno najbolja. Ako ogledalo reflektuje hranu na stolu, onda će ono duplirati njenu viziju, koja se interpretira kao izobilje ili bogatstvo. Samo se pobrinite da ogledalo ne reflektuje vrata ili prozor.

Izbegnite ogledala u spavaćoj sobi!

Ogledala na plafonu su nešto što treba izbegavati. Refleksija poda u ogledalu nije dobra za vaš feng šui. Nemojte postavljati ogledala tamo gde će škoditi vašoj energiji ili prekinuti njen tok. To se posebno primenjuje za ogledala na kraju hodnika, koja simbolično govore energiji da ostane podalje od tog prostora i privlače negativnu energiju.

Pročitajte još: Počinje ŠKOLA! Preuredite dečiju sobu, a GLAVNA ZVEZDA mora da bude OVAJ komad nameštaja

Ogledala po feng šuiju nikada ne smeju biti prljava ili polomljena, već svetlucava, besprekorna i puna života. Antička, stara ogledala, pa i ona bez rama su nešto što se mora izbegavati. Takođe, kada ih kačite, vodite računa da ona ravno naležu na zid, odnosno da se ne naginju napred.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas