Oglas
· · Komentari: 0
KUPANJE BEBA

Evo kada bi očevi trebalo da prestanu da kupaju svoje ćerke

Deca sa godinama počinju da budu svesna razlike između brata i seka i zbog toga im je potrebna privatnost.

1615482492_Depositphotos_339572484_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Stručnjaci sa Harvard škole medicine tvrde da bi očevi trebalo da prestanu da se zajedno kupaju sa svojim ćerkama kada napune četiri godine.

Oni veruju da je puno našeg ponašanja u vezi sa seksom uslovljeno kulturnim tradicijama i učenjima, tačnije, mnogo više nego na naučnim činjenicama.

Pročitajte još: Roditeljstvo je izazov, a ovih 6 grešaka prave novopečene mame i tate

U pojedinim porodicama deca se podižu tako da imaju potpuno opušten odnos prema golom telu, dok se u drugim porodicama svi redovno pokrivaju i klone nagosti.

Što se stručnjaka tiče, oni očevima preporučuju da prestanu da se kupaju sa svojim ćerkama ako primete da im je to nelagodno.

Većina dece kada napune dve godine počinju da polako shvataju svoj pol - devojčice znaju da su devojčice, a dečaci da su dečaci i svesni su razlika.

Pročitajte još: Očevi, ne odlažite potomstvo, jer je rizik preveliki

Čak i sa ovim saznanjima, ne postoji specifičan razlog zbog kog bi dete trebalo da bude zaštićeno od toga da može da vidi i razume razlike u polovima, i to je zapravo važan deo njegovog razvoja.

Deca tek između četvrte i šeste godine razvijaju polnu stabilnost - devojčica zna da će odrasti u ženu, a ne u muškarca.

U ovim godinama mnoga deca počinju da razvijaju skromnost kada se nađu gola ispred suprotnog pola.

Pročitajte još: NAJMAGIČNIJI trenutak ljudskog života: Snimili pluća novorođenčeta pri prvom udisaju (VIDEO)

Do sedme godine života ovaj koncept privatnosti je dobro razvijen.

Zato, odluka da očevi treba da prestanu da kupaju svoje ćerke u najvećoj meri zavisi od nivoa komfora koju vi i vaše dete imate kada su u pitanju rane godine, zaključuju stručnjaci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas