Oglas
· · Komentari: 0
TRIKOVI ZA NEGU

Evo kako da se ZAUVEK rešite najvećeg ženskog neprijatelja - MASNE KOSE!

Učestalo pranje kose ili tip dlake sam po sebi, nisu ključni faktori zbog kojih se najčešće žene susreću sa problemom čestog mašćenja kose.

1598299928_masna-kosa.png
Foto: Pixabay
Oglas

Sa problemom neprestano masne kose susreću se pripadnici oba pola, ali je zbog duže kose ovaj problem učestaliji kod žena.

Prva opcija je promena ishrane, ali i sitni trikovi koje samo žene znaju i primenjuju!

U tom slučaju, pažnja mora biti posećena ishrani, izbacivanju konzervisane hrane, šećra, belog hleba, a sa druge strane ubacivanje u ishranu povrća i voća, laganog mesa, mlečnih proizvoda i semenki kako bi se aktivnost lojnih žlezda smanjila.

Bez feniranja na ravno
Kako bi izbjegli neurednu i masnu kosu izbjegavajte ju ravnati! Isto tako obratite pozornost na prehranu i zamijenite konzerviranu hranu, šećer i bijeli kruh sa povrćem i voćem, laganim mesom, mliječnim proizvodima i sjemenkama kako bi se aktivnost lojnih žlijezda smanjila.

Pročitajte još: Pre SUNČANJA se obilno mažite HUMEKTANTOM i imaćete ten kao BIJONSE

Stručnjaci za negu kose savetuju i šampone za suvo pranje, koji se nanose poput laka ili puder praha na sam koren dlake. Šampon za suvo pranje deluje nakon samo 10 minuta, a potom je kosu potrebno počešljati kako bi se dobio potpun efekat.

Pročitajte još: Jedan od najvećih ŽENSKIH NEPRIJATELJA: Evo kako pomoću KOKOSOVOG ULJA ukloniti STRIJE

Suvi šampon deluje tako što stvara ljusku oko masnih vlasi zbog čega će kosa još neko vreme ostati čista.

Pročitajte još: Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE

Prilikom pranja kose je važno obratiti pažnju na temperaturu vode. Kosu treba prati mlakom ili toplom vodom, a nakon pranja kosu je najbolje ostaviti da se osuši prirodno.

Pre spavanja se savetuje češljanje kose, a kada legnete na jastuk povucite kosu prema nazad na gornji rub jastuka. Poželjno je čak napraviti labavu pletenicu ili rep.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas