Oglas
· · Komentari: 0
NEMA EFEKTA

NE RADITE TO: Izgladnjivanje je OPASNO, ali i BESKORISNO

Dijete koje se temelje na uskraćivanju hrane često uspevaju samo kratkoročno, jer se izgubljeni kilogrami ubrzo ponovo vrate.

1610798186_Depositphotos_239975964_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Nutricionista Vitni Stjuart kaže da većina dijeta ima stroga pravila i bazira se na ideji manjeg unosa hrane, brojanja kalorija, konzumiranja hrane u određeno vreme, a ovakva pravila su, smatra ona, prosto neodrživa na duži period.

Pročitajte  još: Borite se protiv gladi koja je uzrokovana stresom? Ima rešenja

Ideja lišavanja hrane, koja je sastavni deo mnogih dijeta, daje osećaj kontrole nad situacijom i osobe koje su na takvoj dijeti često razmišljaju na način: "Super, dosad nisam pojeo/la nijedan kolačić“, ali samokontrolu je vremenom sve teže održati i uskoro će početi da razmišljaju na način: "Nisam pojeo kolačić već dve sedmice! Zaslužujem jedan!“ Posle se osećaju loše jer nisu uspeli da se kontrolišu.

- Vi i vaš kvalitet niste određeni onim što jedete. Ovakvo razmišljanje je pogrešno - navela je Stjuart.

Foto: Depozit

Pročitajte još: SMRŠAJTE NA ZDRAV NAČIN: Umesto rigoroznih dijeta, primenite savete stručnjaka

Postoje stvari koje treba da izbegavamo, na primer stalno konzumiranje nezdrave brze hrane, hrane sa visokom koncentracijom šećera kao i velike količine alkohola.

Umerenost u svemu je najbitnija!

- Ipak, ne bismo smeli da promovišemo dijete bazirane na uskraćivanju hrane kao jedini način gubitka kilograma, jer postoje i drugi - objasnila je ona.

Pročitajte još: Najlakša DIJETA na planeti: Pratite ritam ZEMLJE (2 DEO)

Ona predlaže male, ali efikasne i dugoročno održive promene i navodi da je umerenost u svemu najbitnija. Problem kod većine osoba jeste taj što nemaju strpljenja za promene za koje treba više vremena, a koje, gledajući dugoročno, donose bolje rezultate.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas