· · Komentari: 0
SAVET

Evo zašto nikako ne bi trebalo da pijete sok od pomorandže i kafu kada ste prehlađeni

Kada smo bolesni čini nam se da nema ništa bolje od toplog čaja i domaće supice da nam pomogne da se osećamo bolje.

1616790920_Depositphotos_36736587_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Treba imati na umu da postoje i neke namirnice koje nisu dobri saveznici u brobi protiv gripa jer mogu samo da dodatno pojačaju simptome.

Kako ne biste sebi otežali, budite oprezni sa namirnicama koje dolaze čak i iz zdravih kategorija.

Rafovi u prodavnicama puni su "prirodnh ceđenih sokova" koji su zapravo puni šećera, koncentrata i konzervansa. Najbolje je da konzumirate sokove koje sami napravite od svežeg voća, ali i tu budite oprezni.

Pročitajte još: CRNO VINO i još pet savršenih namirnica koje uklanjaju LOŠ HOLESTEROL

Voće koje dolazi iz porodice citrusa može da vam dodatno naškodi. Posebno je opasna pomorandža i ako se odlučite za sok od ovog voća, obavezno je pomešajte sa nekim toplim napitkom i medom. 

Kisele namirnice i citrusi mogu dodatno da iritiraju već prehladom oštećenu sluznicu i dovedu do pojačanja simptoma bolesti.

Kako biste brže ozdravili povećajte unos tečnosti, ali ne i kafe. Da brzo izbacite toksine iz organizma treba vam dosta tečnosti. Pomozite svom organizmu, ali ne tako što ćete da pijete kafu u velikim količinama.

Pročitajte još: Koliko dugo smeju da se uzimaju tablete protiv bolova? Ovo je odgovor!

Ona deluje kao odličan diuretik zbog kofeina koji sadrži u velikoj količini. Zbog toga može da izazove dehidrataciju već oslabljenog organizma i da samo produži bolest.

Stanje vam neće popraviti ni pržena hrana koja je loša i kada smo zdravi, alkohol koji dehidrira organizam slično kafi, ali ni mlečni proizvodi koji pojačavaju izlučivanje prirodne sluzi u organizmu i mogu da pojačaju kašalj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.