Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠ

Fenomenalan LETNJI dezert: Preukusna RAFAELO čizkejk torta sa keksom (RECEPT)

Rafaelo čizkejk sa keksom savršen je letni desert.

1624634776_rafaelo.JPG
Foto: YoutubePrintscreen
Oglas

Za njegovu pripremu ne treba previše truda, a ukus je čaroban.

Potrebno

Za podlogu

300 g keksa
180 g maslaca

Za kremu

500 g krem sira
500 ml šlaga
60 g kokosa

60 g mlevenog keksa

Za karamel preliv

6 kašičica kristal šećera
3 kašičica kisele pavlake.

I još

250ml šlaga

Priprema

Za podlogu pomešati mlevene kekse sa otopljenim maslacem. Staviti smesu u kalup za torte promera 24 cm.
Za kremu umiksati čvrst šlag. Dodati šlag u krem sir pa dobro sjediniti mikserom. Masu podeliti na dva dela.

U jedan dio dodati kokos, u drugi deo dodati mleveni keks.
Na utiskanu podlogu složiti prvo kremu sa kokosom, a odmah potom kremu sa keksom. Preko svega premazati šlag. Pospremiti u frižider dok pripremate karamel preliv.

Za karamel preliv otopiti u maloj posudi šećer dok ne postane potpuno tamne karamel boje. Nemojte ovo raditi na jakoj vatri kako vam šećer ne bi zagoreo prilikom otapanja. Na karamel staviti 3 kašike kisele pavlake pa uz miešanje na laganoj vatri pustiti da se svi kristalići karamela otope. Prohladiti do sobne temperature uz povremeno mešanje.

Karamel preliv staviti u kesicu za ukrašavanje ili u običnu kesicu za zamrzavanje. Odrezati kesici jedan vrh pa uz pririskanje prstima istisnuti preliv preko torte u kružnim spiralnim trakama. Tada uzeti jednu čačkalicu pa od sredine povlačiti poteze prema vani i obrnuto.

Sve skupa još dobro prohladiti i poslužiti.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas