Oglas
· · Komentari: 0
NARODNI RECEPT

FENOMENALAN SAVET doktora Branimira Nestorovića: Kako da sami uklonite KRPELJA sa kože!

Čuveni srpski pulmolog i jedan od najuglednijih profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Branimir Nestorović, poznat je kao lekar koji se ne libi da prizna i preporuči recepte iz prirode za lečenje raznih bolesti pa i najpoznatijih.

1626415003_krpelj3.JPG
Foto: Printscreen Youtube
Oglas

Pored saveta za mnoge bolesti, ovoga puta pričao je o krpeljima i dao savet kako ga ukloniti, ukoliko se uoči na vreme.

Pulmolog za lečenje mnogih bolesti isključivo preporučuje prvo lekove iz medicine i obraćanje lekaru, ali u nekim bezazlenijim situacijama daje uputstva šta možemo učiniti i sami.

"Ako primetite krpelja u koži, unutar prva 24 sata, on ne sisa. Pošto ne sisa, to je beznačajno. Znači, prvo treba da ga udavite. Namažete kremu, bilo koju, stavite preko njega i on će se ugušiti posle svega par minuta. Onda uzmete pincetu i odvrnete ga”, predlaže dr Nestorović.

"Krpelj se ukopava u kožu u smeru kazaljke na satu, a vi treba da ga lagano odvrćete u suprotnom smeru.
Nemojte da ga čupate, jer će onda ostati glava pa će se inficirati. Nego samo odvrnite. Ako je prošlo više od 24 sata kako ste krpelja primetili na sebi ili na detetu, onda nakon što uklonite krpelja, pijete amoksicilin."

"Mnogi antibiotici mogu da se piju od tri do pet dana, kao amoksicilin, i to vam je to", objašnjava on.

Ako se ne uklone iz tela na vreme, mogu izazvati ozbiljne bolesti poput upale mozga ili lajmske bolesti. Ovi paraziti vole vlažna mesta, a u prirodi se najčešće mogu naći u visokoj travi i grmlju.

Zato, kada se pregledate, posebnu pažnju obratite na:

– pazuh
– prepone
– kožu stomaka
– iza uva

Simptomi lajmske bolesti

Crvenilo na koži nakon vađenja krpelja prolazi postepeno, ali ako nakon mesec ne nestane i pojave se neobjašnjivi simptomi poput:

– temperature
– bolova nepoznatog porekla u kostima i zglobovima
– malaksalost (naizgled simptomi gripa)

Tada inficirana osoba dolazi do lekara, gde se pregledom krvi i posebnim testovima može ustanoviti početna faza lajmske bolesti.

U slučaju virusnog meningoencefalitisa, simptomi se javljaju sedam do 14 dana nakon uboda, a maksimalno nakon 30. Bolest obično počinje simptomima koji liče na grip kao što su povišena temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima. Kod dece se može javiti proliv i povraćanje.
 

                              Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas