Oglas
· · Komentari: 0
FESTIVALI

Festival hrane i vina, izložba malih proizvođača i slika Dragana Stojkova na Savskoj promenadi

U znak vraćanja života u normalu u Beogradu je počeo treći festival Dobre hrane i vina.

1623762802_Depositphotos_51552753_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

U Beogradu je počeo treći Good Food & Wine Festival, koji okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regiona.Tokom cele sedmice, sve do 20. juna na manifestaciji koja se održava pod sloganom "Da ponovo nazdravimo životu!" učestvovaće više od stotinu proizvođača.

Pročitajte još: Pišite reportaže o Srbiji, a najbolje dobijaju NAGRADE

Prvi veliki festivalski događaj je veseli Vinski karneval Knez Mihajlovom ulicom u sredu,16. juna u 12 časova, u kojem će učestvovati predstavnici kompanija, zabavljači i Kulturno-umetničko društvo "Koreni" koje će bogatim programom zabaviti Beograđane.

Sajam tradicionalne hrane i vina

Popusti
Više od 70 kompanija, preduzetnika i poljoprivrednih gazdinstava izložiće proizvode koje će posetioci moći da degustiraju i kupe po specijalnim cenama.

Na centralnom festivalskom događaju Sajmu tradicionalne hrane i vina, 19. juna na ekskluzivnoj lokaciji Waterfront, keju Sava Promenada, predstaviće se lideri prehrambene industrije i vinarstva, ali i veliki broj malih proizvođača sa ovih prostora.

Pročitajte još: Kineski turisti našli "jin i jang" u Šumadiji: Hoće da vide Moravu, a u muzeju ostavljaju čudne poruke (FOTO)

Vojvodina i Zlatibor

Jedan je "Vojvođanski korner" na kojem nastupa TO Vojvodine sa 10 učesnika. Ovde ćete naći brojne razloge zašto provesti odmor u Vojvodini: od smeštajnih i ugostiteljskih objekata do vinarija, proizvođača tradicionalne hrane i pića. Tokom Festivala, manifestacija Dani Vojvodine, koja svake godine privuče brojne posetioce.

Izložba Dragana Stojkova na Promenadi

Drugi korner pripada srpskoj planinskoj lepotici: "Zlatiborski korner" koji donosi ono najbolje i najlepše iz ovog dela Srbije: od tradicionalnih suvenira do pršute, kajmaka, sira.

Posetioci mogu obići i dve sajamske izložbe:"Hleb naš nasušni", pekare AS Braća Stanković, a druga je izložba slika "Boje i vino" poznatog akademskog slikara Dragana Stojkova.

Pročitajte još: Ovo mesto u Srbiji je sveto i ISPUNJAVA ŽELJE: A razlog zašto su manastiri u njemu MALI je PRELEP I NEVEROVATAN! (FOTO)

Na bini će se odvijati zabavni program, kao i radionice o vinima, zdravoj ishrani i drugim temama, a tu su i nagradne igre i pokloni.Ulaz na sajam je slobodan za sve ljubitelje dobrog zalogaja i domaćih vina. U nizu pratećih događaja učestvovaće i beogradski ugostitelji u okviru "Nedelje beogradskih restorana".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas