· · Komentari: 0
NOVA MODA

Fotografije NAJLEPŠIH žena šokirale svet: Sve više njih odlučilo da ne uklanja DLAČICE (FOTO)

Da li je ovo novi simbol otpora

1614936707_Capture.JPG
Foto: Istagram/lera_electroepil

Iako će mnogi reći da nas je pandemija "naterala" da promenimo brojne navike, dame, budimo iskrene - nekad, pogotovo zimi, brijanje nogu i pazuha radimo tek toliko da "održavamo" stanje, odnosno, gledamo da to proredimo što je moguće više.

Iz svega toga su nastale i šale za "ljubavni tepih" i slično, ali činjenica je da sa "manje mrdanja iz kuće", manja i potreba da toliko često posegnemo za brijačem. Ipak, neke su žene prestale da briju kao lični izbor, nevezano za godišnja doba ili pandemiju.

Ako ćemo iskreno, uklanjanje dlačica nekada je bilo jednako važno za žensku higijenu kao i pranje zuba ili kose.

Međutim, neke se žene prema ovom standardu lepote odnose kritički, jer "zašto muškarci ne moraju, i za njih nije nekulturno, a žene moraju?".

Ova tema, duboko je stigmatizirana u poslednje vreme, delom i zbog toga što je uklanjanje dlačica jedna od retkih estetskih tradicija koja je od lepote postala higijenska.

Mnoge žene danas imaju ogromnu presiju da moraju da uklanjaju dlačice sa tela, ali sve više je i onih koje dlačice prihvataju kao nešto najnormalnije, a među njima su i brojne poznate osobe i influenceri - od Džulije Roberts koja se 1999. na crvenom tepihu pojavila s dlačicama ispod pazuha, preko prelepe glumice Penelope Kruz koja se svojevremeno fotografisala za magazin "Aie", podignutih ruku sa dugim maljama, pa sve do glumice Lole Kirke koja je 2017. na dodeli Zlatnog Globusa, na crvenom tepihu pojavila u haljini sa bez naramenica i neobrijanim pazusima.

Nekoliko godina kasnije, glumica i model Emili Ratajakovski pozirala je za magazin "Harper’s Bazaar", pokazujući tamne dlačice ispod pazuha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

- Ako odlučim da se obrijem ispod pazuha ili to ne uradim, to zavisi od mene same. Za mene su dlačice na telu još jedna prilika za žene da iskoriste svoju sposobnost izbora - izbora zasnovanog na tome kako one žele da se osećaju i žele li imati dlačice na svom telu ili ne. Većinom volim da mi je sve glatko, ali ponekad ostavljam da mi dlačice na telu izrastu i zbog toga se osećam seksi - napisala je Ratajkovski u časopisu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bekah martinez (@bekah)

Pre dve godine, Beka Martinez koja je učestvovača u američkom rijalitiju "Bachelor", objavila je fotografiju u mini haljini sa neobrijanim nogama i na Instagramu napisala:

- Napokon sam došla do tačke kada se ovako osećam potpuno prijatno. Prestala sam da brijem noge i pazuh pre otprilike godinu dana kao praksu ljubavi prema sebi. Odrasla sam mrzeći dlačice na telu - izjavila je Beka.

 Dodala je i kako nije stvar u tome veruješ li ili ne veruješ u brijanje, već u tome da veruješ da si lepa, atraktivna i ženstvena, bez obzira na dlačice na tvom telu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.