· · Komentari: 0
SAVRŠENI KUTAK

Fotografišite svoj DOM kao profesionalci! TRI TRIKA za idealan prikaz enterijera

Iako samo nekada prezadovoljni izgledom svog dnevnog boravka, čini nam se da on na fotografijama nije ni nalik onome što vidimo uživo..

1603397745_kuca.jpg
Foto: Pixabay

Savršeni enterijeri na fotografijama zapravo nekada nisu ni veran prikaz samog prostora, već je sve rezultat idealne pozicije fotografa i fotoaparata. Ukoliko znate nekoliko trikova, garantujemo da će i vaše fotografije biti nalik onima iz magazina.

Pročitajte još: Kako da učinite vaš dom SVETLIJIM, a da ne potrošite puno

Iako su podne lampe idealne za ostvetljavanje prostora i najbolji izvor svetlosti u domu, one nisu tako dobar prijatelj fotografija enterijera. Enterijere je potrebno obavezno fotografisati kada je u prostoru najviše dnevnog svetla. Na taj način fotografije će izgledati živopisnije i nećete imati problema sa žutim tonovima veštačkog svetla.

Pročitajte još: Imajte OTMEN DOM pomoću 8 jednostavnih trikova (FOTO)

Donosimo vam tri trika koji će vaše fotografije učiniti savršenim. 

Uređivanje fotografije

Nemojte preterivati sa filterima. Naime, najbolje fotografije najčešće su one prirodne. Fokusirajte se na kompoziciju, a u postprodukciji se poigrajte samo kontrastima i bojama, ukoliko je to potrebno.

Minimalistički pristup

Čak i kada se prostor oko vas čini čist i uredan, fotografije najčešće pokazuju da je drugačije. Uklonite sve sitnice koje vam samo smetaju na fotografiji i stvorite minimalističko okruženje.

 

Pročitajte još: Mornarsko plava i tapete za stvaranje ELEGANTNOG DOMA

Dubina prostora

Ne morate nužno biti udaljeni od svih objekata da bi fotografija izgledala dobro. Stanite ispred vaze sa cvećem koja će se nazirati na fotografiji i na taj način stvorite utisak dubine prostora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.