Oglas
· · Komentari: 0
LEKOVITO

Gazimo ga, ŠUTIRAMO, bacamo, a od njega se pravi OBLOG za PROŠIRENE VENE

Kestem hiljadama godina raste na Balkanu i smatra se da je autohtona vrsta, a njegovi plodovi su vesnici jeseni i lek za vene.

1604066693_kesten.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Divlji kesten ima blagotvorno dejstvo na proširene vene, a preporučuje se i ljudima koji pate od hemoroida. Escin koji sadrži ova biljka sužava krvne sudove.

Pročitajte još: Udahnite ih DUBOKO i pripremite napitak za JAČANJE CELOG ORGANIZMA

Kesten je provereni narodni lek i protiv svih vrsta otoka, jer efikasno zaustavlja krvarenja i odličan je za upalne procese.

Kako se suši kesten?
Koristi se sveć divlji kesten koji se osuši prirodno, a nikako u rerni, jer će se tako uništiti sve što je korisno u kestenu.

Recept od divljeg kestena i rakije za vene

Sastojci:

  • 20 krupnih, svežih divljih kestena
  • litar rakije 45%

Priprema:

Kesten se očisti od bodljikave kore i osuši. Kada se kesten skupi, znaćete da je spreman. Isecite plodove kestena na četvrtine, pa sameljite na krupno. Stavite u teglu i prelijte litrom rakije.

Tinktura je spremna posle dve nedelje.

Tegla mora da stojina tamnom mestu, na sobnoj temperaturi. Provremeno promućkajte teglu. Tinktura je spremna za upotrebu posle 14 dana. Procedite tečnost i koristite po 20 kapi tokom dva meseca.

Pročitajte još: CRNA SO je NAJMOĆNIJI LEK na svetu! Uzima se po zrno i u RUSIJI se čuva kao BLAGO

Možete da je koristite i kao oblog za vene tako što se razblaži sa vodom, natopi gaza i stavi na bolno mesto. Posle 15 minuta se ispere i namaže krem.

Foto: Piksabej

Čaj za naprsle kapilare u oku

Sastojci:

  • 3 kašike zdrobljenog kestena
  • kašika crnog sleza
  • kašika korena koprive

Priprema:

Sve se pomeša i prelije sa 800 ml ključale vode, poklopi i posle sat vremena procedi. Pije se šolja čaja sa medom tri puta dnevno.

Pročitajte još: Voće NE JEDITE posle obroka, jer se u organizmu DEŠAVA nešto STRAŠNO

Čaj protiv upale pluća

Sastojci:

  • 50 grama cveta divljeg kestena
  • 50 grama korena omana
  • 50 grama lista bokvice

Priprema:

Sve biljke pomešati  i tri supene kašike preliti sa 750 ml ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji, posle pola sata procediti i piti tri puta pre jela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas