· · Komentari: 0
VEŽBANJE

GLADIJATOR u sobi garantuje VITKO TELO, ali ni LOPTA NIJE LOŠA

Kako telo i duh ne bi patili zbog izostanka vežbanja, predlažemo da sprave iz teretane “preselite” u svoj dom.

1602846208_Depositphotos_68249431_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Naravno, nećete ih sve kupiti i njima zatrpati životni prostor, ali nekoliko različitih, dobro pozicioniranih, mogu savršeno da vam nadoknade sprave iz vežbaonice, ne narušavajući izgled doma.

Prednosti za ovakav izbor mesta za vežbanje mnogobrojne su, od toga da nećete trenirati u zagušljivom i često prašnjavom prostoru, nema izgovora da vas mrzi da idete u teretanu jer je daleko, do atmosfere, muzike i osvežavajućih napitaka, po ličnom izboru. Ne morate da vodite računa ni o fizičkoj distanci.

Pročitajte još: Jednostavna VEŽBA za oblikovanje RUKU: Potreban vam je samo jedan teg

Najpopularnija među njima, nazvana gladijator ili kućna teretana, je kombinovana sprava za vežbanje, pa joj možete dodavati i oduzimati delove po želji. Najglomaznija je od svih, pa se, ukoliko se odlučite za nju, potrudite da je stavite u ćošak u kom će zauzeti najmanje prostora, a opet ostaviti dovoljno mesta za praktikovanje svih vežbi. Kosa klupa se lako može skinuti i ostaviti u špajz ili na nekom drugom mestu gde vam neće smetati, i izvaditi i namontirati po potrebi.

Stolice, flaše...
Noisu vam neophodne sprave za sve vežbe koje ste navikli da izvodite. Popularnu vežbu “propadanja” možete raditi pomoću dve stolice, kao i pokrete za jačanje bicepsa, uz tegove.
Prazne sobe su mnogi nazvali "soba za oporavak"

Oni koji imaju više prostorija u svom domu na raspolaganju, jednu mogu nameniti za obavljanje fizičkih aktivnosti, pa ne čudi što su u svetu već dobile naziv - soba za oporavak.

Pročitajte još: NIJE teretana: Najefikasnije se MRŠAVI ovim aktivnostima

Iskoristite praznu sobu za rekreaciju Foto: Depozit

Pročitajte još: Ovo su 3 brazilske brze VEŽBE za ZATEGNUTU ZADNJICU, a rade ih POZNATE MANEKENKE (VIDEO)

U nju, pored sprava, možete staviti biblioteku, televizor, muzički stub, udobne fotelje, pa će kombinacija svega navedenog učiniti da se dobro oporavite, bez osećaja naprezanja, a sa velikim zadovoljstvom. Sobni bicikli takođe su dobar izbor, možete ih ubaciti i u sasvim mali prostor sa prirodnom ventilacijom, koji ćete vizuelno povećati ogledalima duž celog zida.

Prostirka za jogu
Urolane malo prostora zauzimaju i prostirke za jogu, koje u tren oka možete razviti i koristiti za najraznovrsnije vežbe.
Gumene trake su odličan izbor, kao i lopta.

Gumene trake za aerobik jedan su od rekvizta koji možete, nakon vežbanja, odložiti bilo gde, pa i u fioku, jer je tanak i lagan i zauzima vrlo malo prostora. Za njima “idu” tegovi sa šipkom koje možete odložiti ispod kreveta, gde se neće videti.

Pročitajte još: RAVAN stomak za 10 DANA bez naprezanja? Vežbajte od 5 minuta JAPANSKE PEŠKIRE

Mada deluje glomazno, lopta za pilates takođe ne mora da predstavlja pretnju estetici vašeg doma, jer se savršeno uklapa ispod radnog stola, a možete i sedeti na njoj dok obavljate različite aktivnosti, pa i dok čitate. Kičma će vam biti zahvalna, a ceo prostor delovaće veoma moderno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.