· · Komentari: 0
povrće

GORAK KRASTAVAC: Uz ovaj trik to se više neće desiti

Gorak krstavac može pokvariti ceo obrok i upropastiti sav trud koji ste uložili u pripremanje nekog specijaliteta.

1598963658_cucumbers-5279124_1280.jpg
Foto: Pixabay

Ako je u pitanju salata koja sadrži neki mlečni proizvod, poput pavlake, milerama ili jogurta, štetu koju napravi gorak krastavac nećete uspeti da popravite. Samo jedan zalogaj dovoljan je da u ustima osetite neprijatan ukus koji će nađačati sve ostale sastojke. Nažalost, na osnovu njegovog izgleda ne može se utvrditi da li je krastavac gorak ili ne. Zato se, pre nego što se bacite na pripremu salate, pobrinite da učinite sve kako biste neutralisali gorčinu.

Pročitajte još: Da li KAFA može da se POKVARI?

Ceo proces traje samo nekoliko minuta i svodi se na sledeće: krastavac dobro operite, pa mu odsecite krajeve tako da dobijete oblik približan polulopti. Dobijene poklopce protrljajte preko mesta gde ste sekli krastavac i to radite sve dok iz krastavca ne počne da izlazi bela pena. Nakon dva-tri minuta, ponovo operite krastavac, bacite vrhove i isecite ga po želji.

Zašto je neki krastavac gorak, a neki ne?

Pročitajte još: DžEJMI OLIVER otkrio je TRIK SA LUKOM koji će hrani dati BOLJI UKUS: Jednostavno je i možete probati već danas

Na ukus krastavca utiču različiti faktori, pored ostalog količina padavina, kvalitet zemljišta i vremenske prilike. Ako su okolnosti nepovoljne, u njemu se povećava koncentracija kukurbitacina. To hemijsko jedinjenje neki smatraju lekovitim, ali ono je odgovorno što je krastavac ponekad veoma gorak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.