· · Komentari: 0
AVIONI

GOTOVO: Prva aviokompanija najavila da traži KOVID PASOŠ, a u aprilu još jedna

"Etihad Ervejz" počinje u martu sa "travel pasom" za neka odredišta, pa ako se pokažu uspešnim i za sve destinacije.

1611665905_airport-3511342_1280.jpg
Foto: Piksabej

Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz (IATA) i Etihad Airways najavile su da u prvom kvartalu godine počinje upotreba Travel Pass-a na letovima Etihad-a iz Abu Dabija za neka odredišta.

Pročitajte još: Jagma za VAUČERIMA! Prošla godina je bila REKORDNA, a ova će biti SPEKTAKULARNA!

Travel Pass je mobilna aplikacija koja će putnicima pomagati da lako i bezbedno organizuju putovanja u skladu sa zahtevima vlada vezanih za testiranje na KOVID-19 ili vakcinaciju.

Ukoliko se ovaj pokušaj pokaže uspešnim, "kovid pasoš" će biti proširen i na sve destinacije koje pokriva ova aviokompanija. Putem "digitalnog pasoša" putnici će moći da primaju rezultate testova, imaju podatak o primljenoj vakcini, kao i da provere da li ispunjavaju uslove za planirano putovanje.

"Travel pas" će se vremenom nadograđivati.

Od 1. avgusta 2020. godine, "Etihad" je bio jedina aviokompanija koja je zahtevala negativan PCR test pre polaska za sve putnike širom sveta. Test se ponovo radi i po dolasku u Abu Dabi što je putnicima pružalo dodatnu sigurnost kada putuju ovom aviokompanijom.

Pored "Etihada" i "Emirates" uvodi "kovid pasoše", a u  prvoj fazi će u Dubaiju raditi putnicima PCR testove pre poletanja u aprilu. Putnici "Emirates"-a koji putuju iz Dubaija moći će da podele rezultate direktno sa aviokompanijom i pre nego što stignu do aerodroma putem aplikacije, koja će zatim automatski popuniti detalje u sistemu za čekiranje.

Pročitajte još: NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO: Noć u "ZATVORU" za 42 evra! Ovo je NAJNEPRIJATNIJI hostel na planeti (VIDEO)

Kako se granice budu sve više otvarale, IATA Travel Pas će biti unapređivan sa više mogućnosti da ispuni zahteve nadležnih vlasti za testiranje ili proveru vakcinacije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.