· · Komentari: 0
SAVETI

Hleb mora da ima posebno mesto u kuhinji: Ovde nikako ne sme da stoji

Da li držite hleb u korpici na pultu ili na radnom stolu?

1625757851_hleb.jpg
Foto: Pixabay

Hleb u kuhinji mora imati posebno mesto zbog bkterija (spora) koje se mogu naći u njemu.  Studije pokazuju da su otvoreni prostori poslednja mesta na kojima treba da čuvate hleb.

Pročitajte još: Zdravi dezert bez brašna! (RECEPT)

Prema izveštaju studije sa Univerziteta "Linkoln" u Nebraski, štetni mikroorganizmi koji kvare hranu najbolje rastu na sobnoj temperaturi. Ako hleb držite nedelju dana na otvorenom, on će postati gnjecav i ubuđaće se.

Hleb mora imati posebno mesto u kuhinji kako se ne bi skupljale bakterije na njemu

Ako hleb ostavite izložen svetlosti i vazduhu, može da ubrza svoje propadanje. Spore iz vazduha će se naći na njemu, ali one imaju dugačko korenje, što znači da će im trebati nekoliko dana da počnu da rastu, a za to vreme ih vi nećete ni primetiti, pa ćete ih unositi u sebe.

Pročitajte još: Pohovanje na drugačiji način: Napravite PILEĆI FILE u PIVSKOM testu (RECEPT)

 

Verovatno se pitate kako onda da sačuvate svoj hleb? Možete ga čuvati u kutiji koja se korsiti za konzervirane proizvode ili u suvoj kutiji od keksa. Ali, najbolje mesto za vaš hleb je u vašem zamrzivaču! Nije bitno da li kupujete svež hleb ili neka dugotrajnija pakovanja, nikad ga ne ostavljajte napolju duže od jednog dana. Studija iz "Evropskog časopisa za kliničku ishranu" je pokazala da držanje hleba u zamrzivaču smanjuje šanse za razvoj plesni, što smanjuje propadanje hrane.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.