Oglas
· · Komentari: 0
AKCIJA

Hoteli Srbije koji imaju sertifikat "Čisto i sigurno" su najčistiji na svetu

Srpski hoteli dobili aparate za dezinfekciju, a počela je i obuka.

1626178556_Prolom-Banja-cisto-i-sigurno.png
Foto: A. M.
Oglas

Čistoća je prvo što se primećuje prilikom ulaska u hotel, naročito u vreme pandemije, a hoteli Srbije će uskoro biti među najčistijima u svetu.

Pročitajte još: Šta videti u Zrenjaninu: Od mosta na suvom do legenarnih "Prijatelja"

Donacija EU

Evropska unija je donirala 60.000 evra za kupovinu sredstva i opreme za dezinfekciju smeštajnih objekata, restorana i ustanova kulture koje turisti obilaze.

Svi hoteli dobili sredstva za dezinfekciju
Svaki drugi vakcinisan
Turistički radnici su dobili najviše pomoći tokom pandemije, ali iako su svi očekivali da će se masovno odazvati pokazalo se da je među njima samo 50 odsto vakcinisanih.

Hotelijeri u Srbiji su već dobili sredstva za dezinfekciju, a kada prođu obuku dobiće sertifikat  "Čisto i sigurno" koji će garantovati da su "kovid bezbedni".

Prvo sredstva, pa obuka

Georgi Genov, direktor HORES-a (Udruženja hotelijera i ugostitelja), objašnjava da će sve mere koje propisuje Svetska zdravstvena organizacija i država biti implenentirane kroz obuke tako da svaki zaposleni tačno zna koje su procedure i kako može da ih primenjuje.

Posle obuke  sertifikat "Čisto i sigurno

Pročitajte još: Ne možete na more ove godine? PET mesta u Srbiji čija popularnost je EKSPLODIRALA, destinacije za koje se GRABE i STRANCI!

- Veliko je interesovanje hotelijera i svi će dobiti stručnu obuku lekara kako se sredstva koriste i kako da hotel bude cakum-pakum. Posle obuke dobiće i sertifikat "Čisto i sigurno" - kaže Genov.

Svaki drugi radnik u turizmu je vakcinisan Foto: A. M.

Sertifikat "Čisto i sigurno" koji će u objektima biti izložen na vidnom mestu, pojačaće osećaj bezbednosti gostiju.

Pročitajte još: Ne čekajte pare od agencija u januaru: Italija i Grčka DEKRETOM produžile rok za vraćanje novca!

Pomoćnica ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo naglašava da se Srbija sprema za jednu intenzivnu konkurentsku utakmicu koja nakon okončanja pandemije neće biti nimalo jednostavna.

- Za naše mesto na evropskom tržištu moraćemo žestoko da se borimo - zaključila je Pindžo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas