· · Komentari: 0
ishrana

Hrana koju treba da IZBEGAVATE nakon 19 časova: Opredelite se za nešto drugo

Stručnjaci kažu da ne treba da jedete posle 19 časova i objašnjavaju zašto kasna večera može biti opasna po zdravlje.

1605520868_Depositphotos_74782963_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ukoliko se ipak odlučite da jedete nakon 19 časova, onda izbegavajte sledeće namirnice.

Pržena hrana

Masna, teška hrana je, bogata kalorijama i masnoćama, ali i teško se vari, zbog čega ujutru možete da se osećate umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Ako ste gladni, umesto kalorične, masne hrane izaberite manji sendvič od beskvasnog hleba.

Pročitajte još: Šta znamo o ZELENOM ČAJU? Deluje na pritisak, alergije i još mnogo toga

Crveno meso

Kao i masna hrana, i crveno meso se teško vari zbog čega biste možda imali problem da zaspite. Crveno meso je najgori izbor hrane posle 19 sati, ali i velika porcija piletine imaće isti loš učinak. Ne morate u potpunosti da izbegavate belančevine, samo pazite da jedete krto meso u malim količinama, poput ćurećih prsa ili šoljice jogurta.

Pronađite druge namirnice.

Foto: Deposit

Začinjena hrana

Uživanje u ljutoj i začinjenoj hrani može vas koštati dobrog sna. Osim toga, (pre)začinjena hrana uzrokuje nadutost i probavne smetnje, posebno ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane legnete u krevet.

Utiče na san.

Testo

Svi oblici testa su puni ugljenih hidrata i njih bi trebalo konzumirati samo ako ćete nakon toga imati fizičku aktivnost.

Pročitajte još: ŠEST namirnica koje sprečavju gljivice: Rešite se uporne KANDIDE

Šećer i kofein

Šećer i kofein mogu uzrokovati nemiran san. Bolji izbor biće topao čaj ili čaša čokoladnog mleka sa niskim procentom masnoće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.