· · Komentari: 0
MOBILNI TELEFONI

Kako su sankcije Amerikanaca uticale na kinesku kompaniju? Huawei izgubio 10 milijardi dolara prihoda na tržištu SAD

Sankcije koje je Amerika uvela Kini dovele su do toga da kineski gigant nije ostvario očekivane prihode na najvećem svetskom tržištu

Depositphotos_241326944_s-2019.jpg
Foto: Pixabay

Kompanija Huawei, kao i sve druge kineske kompanije, u toku protekle godine izgubile su veliki deo prihoda zbog sankcija koje su Sjedinjene Američke Države uvele Kini. 

Tako su se prihodi kompanije Huawei u 2019. godini bili umanjeni za čak 10 milijardi dolara samo zbog obustave prodaje uređaja u Americi.

Pročitajte još: Možete li da zamislite da naočare puštaju muziku i uspostavljaju poziv? Sada je i to moguće (VIDEO)

Direktni potrošači su ono za čime najviše žali ova kompanija, jer 54% ostvarenih prihoda širom sveta ostvarivala je u ovoj zemlji. Tačnije, pametni telefoni, tableti i prenosni računari, koji nisu prodati u Americi  "odnela" su oko deset milijardi dolara očekivanih prihoda na američkom tržištu.

Pročitajte još: POTVRĐENO! OnePlus8 Pro stiže u aprilu: Glavna kamera sa 48MP i vrhunski Sony senzori (Video)

Ukupno, kompanija je u ovom segmentu ostvarila prihod oda 66,93 milijardi dolara, a očekivali su oko 77 milijardi dolara.

Za ovu godinu, kompanija Huawei je već otkrila prognoze prodaje svojih pametnih telefona i očekuje se pad za oko 20% u odnosu na 2019. godinu, u kojoj su na tržište plasirali 238.5 miliona uređaja. Zbog toga je zatvoreno gotovo 5.000 njegovih radnji samo u SAD, a polako se pripremaju identični potezi i u ostatku sveta.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.