· · Komentari: 0
MREŽE I TEHNOLOGIJE

I Skype pravi istupe u doba Korona virusa: Ostvarite poziv bez prethodne prijave

Kompanija Microsoft odlučila je da u pomoć svetske pandemije ponudi novu opciju na Skype mreži, koja će omogućiti obavljanje video razgovora bez prijave naloga

communication-4004204_960_720.jpg
Foto: Pixabay

Popularnost Zoom aplikacije za konferencijske sastanke dobija alternativu!  U doba epidemije kompanija Microsoft je odlučila da omogući korisnicima da obavljaju video pozive bez potrebe za prijavom u servis.

Ovo je nalik na Zoom, s time da u slučaju Skype čak ni host, domaćin ne treba da se prijavi niti da bilo šta instalira na svoj uređaj.

Pročitajte još: Uz pomoć TRI aplikacije sredite vaš profil na mrežama kao profesionalac

Novu opciju pod imenom "Meet Now" moguće je jednostavno pokrenuti u par klikova i odlaskom na internetsku stranicu servisa i jednostavnim pozivanjem željenih sugovornika.

Za korisnike koji već imaju instaliranu Skype aplikaciju, ovu opciju je moguće koristiti i unutar nje. Dostupna u sidebar opciji sa leve strane, pored opcije za novi razgovor.

Takođe, linkovi za video sastanak koji se podele sa drugim korisnicima nemaju vremensko ograničenje, video pozivi nisu limitirani što se tiče funkcionalnosti i postoji mogućnost razmena poruka paralelno sa video razgovorom, ali i opcija zamagljivanja pozadine ukoliko ne želite da se vidi prostorija iz koje obavljate pozive.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.