· · Komentari: 0

Idealan RECEPT za KUVANO VINO: Fora je u temperaturi prilikom topljenja šećera

Za sve ljubitelje vina, koji žele da se uz dobar film opuste kod kuće,a požele da spreme čašu omiljenog napitka.

1621326448_e9695ef139537bdd0e9234548748776d8eace944.jpg

Kuvano vino je idealan napitak da se zagrejete u hladnim danima, a u onim malo toplijim, opustite uz laganu muziku i voljenu osobu.

Nekada prija da ga konzumirate i sami, jer vam fali mir i tišina, a kuvano vino je idealan partner za te prilike.

Osim toga, ima i lekovita dejstva -  popravlja i krvnu sliku, poboljšava cirkulaciju i odličan je napitak u borbi protiv prehlada.

 

Potrebni sastojci: 

  • Crno vino 1 l 
  • Voda 250 ml 
  • Kristal šećer 4 kašike 
  • Karanfilčić, cimet, biber, muskatni oraščić ili začin po ukusu 
  • Narandža, mandarina, jabuka, limun ili neko drugo voće koje volite 

Pročitajte još: DOBRA VEST! I alkohol štiti naše zdravlje, evo i kako

Priprema: 

Tri kašike šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri. Pazite da vam ringla ne bude mnogo pojačana da šećer ne bi zagoreo. 

Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini i dodajte vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne sme da provri. Dodajte začine, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.

Pročitajte još: Znate li zašto su vam USTA SUVA nakon čaše BELOG VINA?

Foto: Depozit

Ukus vina možete menjati raznim začinima. Predlozi su cimet i karanfilčić. Oni se standardno koriste za kuvano vino. Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima i aromama probajte biber i muskatni oraščić. Biber pojačava ukus i cirkulaciju i izbacuje višak vode, a oraščić daje posebnu aromu. 

Ukoliko ste ljubitelj blažih ukusa možete dodati jednu šipku vanile

Ukus možete da obogatite i tako što ćete u njega ubaciti voće. Preporuka su pomorandža, kruška, jabuka, limun, mandarina. Voće dobro operite, isecite na trake i sa korom ubacite u vino. Ukoliko ne želite da stavljate celo voće, za malo ukusa će biti sasvim dovoljna i narendana korica pomorandže ili limuna. 

Pročitaje još: Pronađena NAJSTARIJA FLAŠA VINA NA SVETU na neobičnom ovom mestu, a priča iza nje je NEVEROVATNA

Ovako spremljeno vino poslužite i degustirajte dok je još toplo.

                       Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.