Oglas
· · Komentari: 0
ukusno

Ideja za ručak: Đuveč sa mesom (RECEPT)

Ako se pitate šta spremati za ručak imamo rešenje.

1616573239_Untitled.jpg
Foto: Printscreen/ Didy Kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 300 gr. krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 1 patlidzan
  • 2 paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 gr. pirinča (oblo zrno)
  • 2 paradajza
  • 5 kašika suncokretovog ulja
  • 500 gr. svinjskog ili pilećeg mesa
  • 1 kocka za supu
  • 1/2 kašičice aleve paprike
  • so, biber i tucana paprika po ukusu

Uputstvo za pripremu:

Crni luk isecite na režnjeve, meso na kocke. Posolite, sipajte 5 kašika ulja i propržite 5 minuta. Nalite vodom i ostavite da se kuva.

Pročitajte još: Savršena poslastica sa kojom nećete pogrešiti: Palačinke sa speltinim brašnom (FOTO)

Šargarepu očistite i isecite na kolutove a krompir na kocke. Ubacite u šerpu sa lukom i mesom. Pobiberite i ubacite kocku za supu. Ostavite da se kuva.

Papriku očistite od semenki i isecite na veće kocke. Zatim ogulite patlidzan i tikvice isecite isto kao i krompir na kocke (kao na slici). Ubacite i ovo povrće u šerpu i kuvajte oko 40 minuta. Ako koristite pileće meso, dovoljno je da kuvate 20 minita.

Pirinač operite, i stavite u posudu u kojoj ćete peći đuveč u rerni. Na pirinač stavite povrće, meso i isecite 2 paradajza.

Pročitajte još: Odličan recept prepun zdravih namirnica: Baka Jela priprema buket šarenila na jednom tanjiru (FOTO/VIDEO)

U bujon u kom se kuvalo meso i povrće stavite alevu papriku, ukoliko je potrebno dosolite i prelite preko povrća i mesa. Za ovu količinu pirinča biće vam potrebno 2 l. bujona. Stavite u rernu na 240 stepeni oko 60 minuta u zavisnosti od rerne.

Kada se pirinač lepo skuvao (videćete kad lepo nabubri) izvadite dzuveč iz rerne. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas