Oglas
· · Komentari: 0
uksuno

Ideja za užinu: ŠTAPIĆI sa belim lukom i mirođijom (RECEPT)

Za štapiće sa belim lukom potrebno je oko 20 minuta za pripremu.

1617174845_Capture.PNG
Foto: Didy kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Sastojci:

  • 20 gr. kvasca
  • 150 ml. tople vode
  • 50 ml. toplog mleka
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašićica soli
  • 370 gr. brašna meko tip 400
  • 50 gr. margarina
  • 60 gr. putera
  • 7 čena belog luka
  • šaka mirođije

Uputstvo za pripremu

U vanglicu stavite kvasac, tolpo mleko, toplu vodu, šećer i ulje. Promešate da se kvasac istopi. Kada se kvasac istopio dodajete so, brašno i mesite dok ne dobijete lepo sjedinjenu lopticu. Testo ostavite da nadolazi oko 30 minuta.

Pročitajte još: Današnji posni ručak: Potrebna su vam INTEGRALNA BRAŠNA I KUPUS (FOTO/VIDEO)

Kada je testo nadošlo izgledaće ovako. Beli luk izrendajte na sitno rende, a mirođiju sitno iseckajte.

Premesite testo, stavite na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razvucite tanku koru. Narendajte margarin i puter, zatim stavite mirođiju i beli luk i lagano pritisnite rukama preko testa. Testo presavite do polovine...

Drugi deo testa savite preko već savijenog dela testa. Narendajte ostatak putera i margarina. Ponovo preklopite testo i ostavite da odstoji 10 minuta.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Oklagijom razvucite testo, isecite i rolajte. Ostavite štapiće da nadolaze. Rernu uključite na 250 stepeni. Pre pečenja štapiće premažite mesavinom maslinovog ulja i mleka. Stavite štapiće u zagrejanu rernu i pecite ih oko 20 minuta u zavisnosti od rerne. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas