Oglas
· · Komentari: 0
DIJETA

Ima 53 godine, mladolik izgled i zdravu liniju: Za savršen izgled Džulije Roberts zaslužna je "GI" DIJETA

Džulija Roberts važi za jednu od najzgodnijih holivudskih zvezda.

1608406664_julija-r.png
Foto: Printskrin / instagram / juliaroberts
Oglas

Kako prenosi jedan inostrani portal, Džulija Roberts za sjajan izgled duguje GI dijeti, koja joj obezbeđuje "večnu mladost", ali sve koji žele da je isprobaju, savetuje da se prvo konsultuju s lekarom ili nutricionistom.

Ipak, GI dijeta nije naročito restriktivna, a posebno se preporučuje onima koji ne mogu da ne pojedu "nešto slatko".

Pročitajte još: ROB, romantičar ili šesti tip: Koji ste tip zavisnika od ČOKOLADE?

GI se odnosi na glikemijski indeks namirnica, koji je uveden da bi se razvrstali dobri i loši šećeri. Glikemijski indeks je mera koliko brzo i u kojoj meri određena hrana utiče na porast nivoa šećera u krvi – kreće od 0 do 100, pri čemu hrana sa visokim GI (preko 70 na skali) brzo dovodi do rasta nivoa šećera u krvi.

U ovom planu ishrane nema velike grupe namirnica koje su zabranjene i ne morate da računate koliko ste uneli kalorija, bitno je da vam se ishrana sastoji od pravih vrsta voća, povrća i integralnih žitarica – u tome se držite liste namirnica sa niskim, odnosno izbegavate one s visokim GI.

Pročitajte još: Ovo je najjeftiniji način mršavljenja

Ukratko, jede se gotovo sve voće i povrće, osim lubenice i ananasa, kao i mlečni proizvodi, jaja, riba i školjke, svinjetina i junetina. Izbegava se beli hleb, beli pirinač, krompir, belo brašno i beli šećer, ali su zato dozvoljeni hleb i makarone od celog zrna, smeđi pirinač, ovsene pahuljice.

Čak je dozvoljeno uzimati umerene količine alkohola, kao na primer čašu vina s vremena na vreme, a mada je šećer zabranjen, možete se zasladiti sladoledom bez šećera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas