· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Imaju NEVEROVATNO DEJSTVO! Kako spavanje u VUNENIM čarapama utiče na naš organizam?

Osim što sprečava pojavu noćnog znojenja, vunenen čarape će vam pomoći da brže utonete u san

1615191303_950da2f53e0e63b92ba2b3dffe712749421ed4a0.jpg
Foto: Depozit

Kada odemo na spavanje u vunenim čarapama, naš organizam tokom noći ima sposobnost da uspostavlja pravilnu termo regulaciju, a na taj način uspostavlja se i harmonija u međusobnom funkcionisanju mozga i ostalih delova tela.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, nošenje vunenih čarapa podstiče pravilan protok životne energije, koju kineski stručnjaci nazivaju Či energija i sprečava da nam ta energija odlazi u nepovrat putem stopala.

Spavanje u vunenim čarapama nam pomaže da brže utonemo u san. Statistika kaže, da se sa vunenim čarapama zaspi 15 ak minuta ranije nego bez njih.

Prijatan osjećaj toplote na nogama, koje nanose vunene čarape, sprečava pojavu noćnog znojenja i napada valunga žena u menopauzi.

Vunene čarape pomažu da se na stopalima zadrži njihova prirodna vlaga, naročito tokom zime, a to sprečava sušenje i pucanje kože na nogama, pogotovo ako pre spavanja na stopala nanesemo i neku hidratantnu kremu.

U vunenim čarapama, ne samo da nećete imati problema sa znojenjem stopala, već one imaju i antibaterijsko dejstvo, što isključuje pojavu bakterijskih pa čak i gljivičnih infekcija na nogama. 

Kada je u pitanju spavanje u vunenim čarapama jedino o čemu morate voditi računa, jeste da trebate izbegavati nošenje čarapa koje ste nosili preko dana.

                            PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.