Oglas
· · Komentari: 0
ŠMINKA

Imate 50 godina i UMORNE OČI? Evo načina da postanu ŠIROM OTVORENE

Svi šminkeri tvrde da ajlajner ne sme da stavlja žena posle pete decenije, ali postoji način kako da ih upravo ajlajnerom učinite što većim.

1596028645_fabulous50sAjlajner.PNG
Foto: Youtube/ screenshot fabulous50s
Oglas

Pali kapci i umoran pogled ima većina žena kada se približi pedesetoj godini. Ne treba očajavati, a pogotovo ne treba prestati sa šminkanjem! Naprotiv, samo treba promeniti način nanošenja šminke.

Pročitajte još: Kad sređujete ORMAR ove stvari NE TREBA da BACATE, vanvremenske su!

Foto: Youtube/ screenshot fabulous50s

Prvi korak je naneti osnovnu boju na oko koja mora da bude svetlih nijansi, što bliža boji kože. Na taj način nestaju bore i vizuelno se pokrivaju pali kapci. Senka, takođe, treba da bude svetlijih boja, a nanosi se ne od trepavica, već na pregib oka.

Senka se nanosi na pregibu oka, nikada od trepavica.

Senka se nanosi preko kosti. Šminker Šila Fovler savetuje da se kraj oka ka obrvi pojača sa tamnijom senkom.

- Naše oči se pomeraju, za razliku od očiju devojaka, a to je nešto sa čime treba da naučimo da živimo i zbog toga je bolje umesto tečnog, crnog ajlajnera nanositi senku tankom četkicom - kaže Šila.

Foto: Youtube/ screenshot fabulous50s
Kažiprstom pritisnice unutrašnji deo oka.

Ona savetuje da se kažiprstem leve ruke pritisne unutrašnji deo oka, pronađe poslednja trepavica i tankom četkicom povuče linija gore. Linija se ne povlači u nastavku oka već prema obrvi. Ukoliko se linija povuče ka kraju oka - pokriće se slepoočnica.

Ne koristite tečni ajlajner već senku, jer može da se razmaže i izgleda ružno.

Od vrha se linija povlači dole i crta trougao. Trougao se popuni bojom, aonda se linija povuče do sredine oka, nikako do kraja. Ista linija može da se napravi ispdo donjih trepavica. Na kraju se nanese maskara.

Pročitajte još: Ovaj deo ŠMINKE najmanje košta, a znači mnogo, dobićete SVEŽ i ODMORAN IZGLED za nekoliko sekundi

Žene sa plavim očima treba da crtaju liniju na kapku sivih boja, a one sa crnim očima mogu da koriste tamnije nijanse.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas