· · Komentari: 0
NEGA I LEPOTA

Imate problem sa LISTANJEM NOKTIJU? Imamo rešenje - evo na šta da obratite pažnju

Nokti skloni listanju prvi su znak da naše telo trpi neki pritisak koji mu ne prija, bilo da je reč o neodgovarajućim sapunima ili fizičkoj preopterećenosti organizma

1603961829_nega-noktiju.jpg
Foto: Pixabay

Listanje noktiju može biti posledica brojnih svakodnevnih aktivnosti, od sportskih aktivnosti, korišćenja neodgovarajuće kupke i sapuna, do nedostataka nekih enzima i vitamina. Doktori sugerišu da je promena na noktima prvi znak da nešto morate da promenite.

Suva koža i nokti posledično mogu biti posledica preteranom izlaganju suncu tokom letnjih meseci, ali i solarijumu tokom zime.

Pročitajte još: FANTASTIČAN EFEKAT: Čudotvorne MASKE SA BANANOM koje možete da napravite kod kuće

Suvi nokti

Ukoliko imate suvu kože, to se može preslikati i na suvoću kose i noktiju. Tada nokti postaju suvi, pucaju i listaju se.

Pročitajte još: Prave se za 5 minuta: Šest FRIZURA koje možete da nosite OD TERETANE DO SVEČANIH PRILIKA (FOTO)

Razmislite, suva koža i nokti posledično mogu biti posledica preteranom izlaganju suncu tokom letnjih meseci, ali i solarijumu tokom zime.

Nokti i koža se hrane specifičnim enzimima i vitaminima i nije dobro naglo ih ukinuti različitim dijetama, posebno onim koje smo sami sebi odredili i dodelili...

Agresivan manikir

Redovno korišćenje nadogradnje ili trajnog gel laka na noktima, nakon toga nepravila postupak uklanjanja gela i dugotrajno izlaganje noktiju acetonu mogu rezultirati uništenjem ploče nokta i dugotrajnom proces listanja. 

Foto: Depositphotos

Pročitajte još: PRAKTIČAN je, ali zašto ne bi bio i LEP? Pratite TRI pravila kada birate KIŠNI MANTIL

Neodgovarajuća dijeta

Ukoliko u svoj organizam ne unosite odgovarajuće hraljive sastojke to će se direktno videti i osetiti najpre na vašoj koži, a potom i na noktima. Nokti i koža se hrane specifičnim enzimima i vitaminima i nije dobro naglo ih ukinuti različitim dijetama, posebno onim koje smo sami sebi odredili i dodelili. 

Zdravstveno stanje

Pročitajte još: Prebrodite to i BACITE IH! Četiri odevna komada koja IMAJU ROK TRAJANJA

Iako je listanje noktiju gotovo uobičajeno stanje koje obično ne uzrokuje zabrinutost, postoje slučajevi kada ono može ukazivati na ozbiljniji probleme. Dobro pogledajte svoje nokte i posavetujte se sa lekarom.

Pravilna higijena noktiju

Ako pazite na nokte, oni će se manje lomiti. Higijena noktiju može značiti održavanje odgovarajuće normalne dužine noktiju i hidriranje uljima, kako ne bi postali krhki. Takođe, možete razmisliti i o nedeljnom pilingu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.