Oglas
· · Komentari: 0
LICE

Imate problem sa PEGAMA i FLEKAMA? Rešite ga sa domaćim preparatima od OVIH namirnica

Napravite prirodne preparate koji su delotvorniji od krema.

1621426929_redhead-4541897_1920.jpg
foto: Piksabej
Oglas

Ukoliko vas muči neujednačen ten i lice prekriveno pegama ili flekama od sunca, napravite prirodne preparate od namirnica koje imate u kuhinji.

Ovakvi domaće preparati imaju veću količinu aktivnih sastojaka, pa su samim tim i efikasniji.

Pročitajte još: Danas pojedite jabuke, a od ljuski za dve nedelje možete dobiti jabukovo sirće

Poznato je da jabukovo sirće ne služi samo za salatu, već je delotvorno i kada je nega lica u pitanju. Na jednu kašiku jabukovog sirćeta dodajte i kašičicu meda, i promešajte.

Smesu nanesite na pege, ostavite da stoji 20 minuta, pa isperite vodom.

Za bolje rezultate ponavljajte ovaj postupak svakog dana.

Foto: Piksabej

Pored sirćeta, soda bikarbona i ricinusovo ulje takođe mogu posvetleti fleke i pege na licu.

Pomešajte dve kapi ricinusovog ulja sa prstohvatom sede bikarbone, pa nanesite na željena mesta. Možete ostaviti da odstoji i do sat vremena. Ovaj tretman ponavljajte dva puta na dan.

Soda bikarbona je dobra za piling lica, jer uklanja mrtve i tamne ćelije, dok je ricinusovo ulje idealno za izbeljivanje pega na licu.

Pročitajte još: 5 ZANIMLJIVIH i efikasnih kućnih lekova za prirodno uklanjanje ožiljaka od bubuljica

Ako želite da se rešite pega, nemojte bacati kore od banane, već ih upotrebite kao prirodan način za uklanjanje pega sa lica. Kora banane sadrži glukonolakton, jedinjenje koje je odlično za izbeljivanje kože.

Unutrašnjošću kore trljajte lice minut, dva, potom ostavite 20 minuta da deluje pre nego što isperete.

Radite ovo jednom dnevno.

Foto: Piksabej

Najjednostavniji način kako da uklonite tamne fleke ili pege sa lica je korišćenjem limunovog soka. Isceđen sok do limuna nanesite vatom na lice i ostavite da deluje 15 minuta, pa isperite.

Limun je poznat po tome da ima izbeljujuća svojstva.

Nek vam ovo postane svakodnevna rutina.

Pročitajte još: I vi dodajete LIMUN u ČAJ? Tako ozbiljno možete NAŠKODITI svom zdravlju, a evo i zašto

Koren sladića sadrži glabridin, čija je uloga da uspori proizvodnju tirozinaze i time spreči preteranu produkciju melanina.

U kombinaciji sa jojoba uljem, koren sladića deluje najbolje.

Pomešajte pola kašičice ekstrakta korena sladića sa 4 kašičice jojobinog ulja. Jednom dnevno, sipajte na vatu i nanesite na pege. Ostavite 45 minuta da deluje, pa isperite.

Ovu mešavinu čuvajte u staklenoj bočici, i ponavljajte tretman svaki dan dok se ne rešite pega na licu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas