Oglas
· · Komentari: 0
Hleb

INTEGRALNI HLEB iz šerpe: Kako ga spremiti? (FOTO/VIDEO)

Vrlo lako!

1605687272_IMG_0017.JPG
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 500 ml mlake vode
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • ukupno  oko 850 gr brašna, a od toga:
  • 100 gr integralnog pšeničnog
  • 50 raženog integralnog
  • 2 kašike lanenog  semena
  • 1 kašika suncokretovog semena
  •  može i susam 2 kašike 

Foto: Privatna arhiva
Priprema:

U lonče sipati 200 ml vode, kvasac, šećer i 2 kašike brašna i izmešati da kvasac naraste. Sipati u  vanglu, dodati ostatak vode, brašna soli i zamesiti tvrđe  glatko testo.

Foto: Privatna arhiva

Ostaviti da naraste. Istresti na sto koji ste pobrašnjivili. Malo ga rukama obraditi, napraviti loptu i nožem zaseći na sredini u obliku krsta.Šerpu pobrašnjiviti i staviti hleb u u nju, prečnika 24 cm.

Foto: Privatna arhiva

Pokriti da odmori sat vremena i peći na 180 stepeni C oko jedan čas, ako je još težak vratiti još desetak minuta.

Vruć hleb pokriti  krpom, pa ga izvaditi iz šerpe. Mirisan, hrskav, vrhunski zdrav integralni hleb... Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas