Oglas
· · Komentari: 0
VINO

Iskoristite načetu flašu VINA i napravite PIJANI DžEM! A dajemo vam još neke zanimljive predloge

Načeli ste flašu dragocenog pića i popili manji deo, pa se pitate kako da uporebite preostalo vino? Ne zaboravite da svaku kap božanskog napitka možete pametno iskoristiti.

1600759397_Depositphotos_321111870_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Mi vam donosimo 7 sjajnih predloga kako da na pravi način iskoristite preostalo vino.

1. Napravite ili poboljšajte ukus sosa za roštilj. Ukoliko u narednih nekoliko dana planirate da pripremate meso na roštilju, uz njega će se sjajno uklopiti barbecue sos sa dodatkom crnog vina.

2. Vino je odlično i za rehidriranje sušenog voća. Potopite suvo grožđe i drugo suvo voće po izboru u preostalo vino i vaš komisbrot će dobiti aromu više. Nabubrele, sočne voćkice savršene su u svemu, od salate do tanjira sira.

Pročitajte još: Neki PLJESKAVICE zalivaju pivom, a SLAVNI američki KUVAR OTKRIVA svoju TAJNU

Foto: Depozit

3. Napravite ukusni pijani džem. Deo alkohola ispariće tokom kuvanja, ali ovu poslasticu ipak nemojte davati deci.

4. Preostalo vino možete upotrebiti i za dinstanje mesa. Alkohol će učiniti da ono bude mekano i sočno, a u brojnim receptima ceo proces je detaljno objašnjen. 

5. Ukoliko je količina vina kojom raspolažete veća, najbolje je da ga upotrebite za pripremu osvežavajuće sangrije.

Pročitajte još: Kalup za LED možete koristiti na NESVAKIDAŠNJI NAČIN, a biće vam od velike je pomoći u domaćinstvu

6. Vino možete sipati i u kalup za led i tako napraviti aromatične kocke. Dodajte ih u čašu soka od svežeg voća i poslužite gostima kao lagani letnji napitak. Ne sumnjamo da će se tražiti čaša više!

7. Potreban vam je dezert, a nemate slatkiše u kući? Od vina, vode, voćnog pirea i šećera napravite granitu. Ovu ledenu poslasticu koja dolazi iz Italije napravićete lako, a možete je konzumirati umesto sladoleda, jer je pođednako ukusna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas