· · Komentari: 0
NEGA LICA

Ispoštujte 7 KORAKA do savršenog lica kao MODNE IKONE

Prema mišljenju grupe američkih dermatologa, trebalo bi da se držimo sedam koraka prilikom upotrebe preparata, između svakog da napravimo jednominutnu pauzu i to uvrstimo u svakodnevnu rutinu.

1594542838_Depositphotos_50145519_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Veliki izbor sredstava za negu kože lica može da nas zbuni, pa čak i uplaši, kada se nađemo pred rafovima prepunim najrazličitijih proizvoda, ukoliko ne znamo šta nam je zapravo potrebno. Sledeća nedoumica je - kako i kojim redosledom bi ih trebalo nanositi na kožu?

Pročitajte još: Da li i vi odlazite na spavanje sa MOKROM KOSOM? Saznajte zašto to ni(je) dobro

1. Prvo serum

Najpre, na čisto lice, nanesite serum, jer on na taj način najefikasnije prenosi svoje aktivne sastojke na kožu. Odaberite dva ili tri seruma, svaki kao rešenje jednog problema koji imate. Formule sa peptidima umanjuju bore, one sa salicilnom kiselinom namenjene su masnoj koži, a serumom sa likorisom ili alojom ublažićete crvenilo.

Serumi rešavaju probleme, nađite koji je vaš

2. Antioksidans sa vitaminom C

Krema nije dovoljna Foto: Depozit

Nanesite antioksidans. Vitamin C je jedan od sastojaka neophodnih svakom tipu kože. Važno je da ga ne kombinujete sa tonerom ili ovlaživačem kože na bazi alfa hidroksilne kiseline (poput glikolne), jer destabilizuje ovaj vitamin.

3. Toner vlaži lice

Ako vam je potreban toner, znajte da on pomaže i u otklanjanju mrtvih ćelija kože, što omogućava bolje delovanje ovlaživača lica. Postoje hidratantni i oni koji upijaju masnoću sa lica.

4. Ovlažite kožu

Sada na red dolazi ovlaživač kože, koji predstavlja ključ pravilnog redosleda nanošenja proizvoda za negu lica, jer "zapečati" serume, ne dajući im da "mrdnu" sa kože, što ih može učiniti efikasnijim. Birajte ih prema tipu kože - postoje u formi gela, kreme, losiona...

Ako se osetljiva koža carveni promenite red

5. Crvenilo lica

Crvenilo lica je pokazatelj da bi trebalo da se vratite korak unazad prilikom nanošenja preparata za negu. Ako se osetljiva koža zacrveni prilikom korišćenja nekog proizvoda, najpre stavite ovlaživač kože bez mirisa, pa preko njega nanesite serum.

6. Ulje čini kožu blistavom

Nanesite ulje, jer ono, u malim dozama, čini kožu blistavom. Namažite ga na suve delove lica, obavezno nakon ovlaživača, nikako pre toga. Međutim, ako stavljate više od dva seruma, preskočite ulje, da vam koža ne bi delovala masno.

Pročitajte još: Tri BOHO frizure koje se lako prave i stoje SVIM devojkama

7. Zaštita od sunca

Poslednji korak, ako je reč o jutarnjem ritualu nege lica, jeste sredstvo za zaštitu od sunca, jer ako biste ga prvog stavili, onemogućilo biste dejstvo svih ostalih preparata. Iako ste prethodno naneli proizvode koji u sebi sadrže zaštitni faktor, ne znači da se njihova jačina sabira. Recimo, ako ste koristili osnovu sa zaštitnim faktorom 15, a na kraju naneli kremu sa faktorom 30, ostaćete na toj, većoj jačini zaštite od UV zračenja, a ne na 45 SPF.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.