Oglas
· · Komentari: 0
POZNATI

Ispovest Vanje Bulića ostaviće vas BEZ DAHA: Niko se sa nama nije družio zbog TATE, a evo i zašto

Poznati voditelj, pisac i novinar otkrio nepoznate detalje iz perioda odrastanja...

1613641281_vanja-bulic.png
Foto: YouTube / ScreenShot / Ras Televizija
Oglas

Popularni srpksi novinar Vanja Bulić odrastao je u teškim životnim uslovima, otac mu je bio zatvoren na Goli otok, a kada je došao u Beograd koristili su poljski toalet. Potrenu ispovest o svom detinjstvu ovaj slavni voditelj, pisac i novinar otkrio je za jedan srpski medij, čime je srpsku javnost odstavio u šoku.

Otac ćutao o golgoti
- Mom najstarijem sinu je rekao: ‘Ne smem da pričam onom tvom ludom ocu, počeće da piše’. Plašio se. Taj strah nije bio samo od onih koji su ih odveli tamo, već i zbog lične sramote. Dovodili su ih u takva psihička stanja da nisu znali šta rade jedni drugima. Živeli su u barakama i svaki dan je neko morao pet-šest puta dnevno da prođe između njih, a oni da ga udare. U ‘Biserima’ su mi pričali: ‘Po jačini udarca sam znao ko mi je prijatelj - objašnjava Bulić.

Pročitajte još: Dve godine od smrti kralja narodne muzike: Ćerka Ilda smogla snage da napiše samo JEDNU reč (FOTO)

Kako prenose mediji, Bulić objašnjava da su mu oca uhapsili dok je bio na poslu, u Vojno-istorijskom institutu na Kalemegdanu. Nakon toga, preživeo je i potresne scene kada je ista policija upala i u njihov stan, sve ispreturala i uništila bogatu biblioteku, koja je obuhvatala i brojna ruska dela.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

- Verovali ili ne, osuđen je zato što je izjavio: ‘Pošten čovek ne može da kupi cigare, samo kulovi i zelenaši’. Ma, sve je to bilo namešteno. Čak je i jedan naš dalji rođak svedočio protiv njega. Kad smo mama i ja otišli na Durmitor, prišao joj je da se izvini - objasnio je Vanja Bulić za Hit Informer.

Prema svedočenju, njegov otac najpre je bio na Banjici, a potom i na Goli otok kada je Vanja Bulić imao samo pet godina, a njegova majka bila šesti mesec trudnoće. Ona je morala odmah da počne i da radi, a posledično i na kiretažu. Pored čežnje za ocem, povratak u Beograd bio je pođednako težak jer se sa njima niko nije družio zbog oca na Golom otoku.

- Kad smo došli u Beograd, bilo je desetak paviljona, a toaleti su bili u dvorištu. Imao sam detinjstvo Toma Sojera i Haklberija Fina. Bare, pecanje, bambusi, ali je sivi oblak uvek bio tu. Sa nama su se družili samo Martinovići, koji su živeli preko puta nas i isto su imali člana porodice na Golom otoku - tvrdi Bulić i ističe da svoje detinjstvo, uprkos svemu nikada ne bi menjao za nečije drugo jer "nikada ne bi postao ovakav čovek”.

Pročitajte još: Tokom PANDEMIJE neverovatno POVEĆANA PRODAJA ovog odevnog predmeta

Odlazak u posetu na Goli otok

Kako prenosi ovaj medij, Bulić je sa samo devet godina sa majkom i sestrom otišao na Goli otok u posetu svom ocu. Put ih je vodio preko Dubrovnika, odakle su imali novca samo za najjeftinije karte na palubi broda kako bi došli Novog Vinodola. Namučeni od šibanja talasa i vetra na brodu, malim čamcem prevzli su se i do Golog otoka.

- Bili smo u nekoj kamenoj kućici, podsećala me je na staru NJegoševu grobnicu. Imali smo samo pola sata s njim, ništa nismo smeli da mu donesemo od namirnica. Pre toga sam na poklon dobio knjigu "Čarobna riblja kost" Čarlsa Dikensa. Riblja kost je bila naslikana preko cele strane, a verovalo se da treba da je protrljaš kao Aladinovu lampu, pa ti se ostvare želje. Svako veče pred spavanje sam je trljao i želeo da vidim tatu. Pokazao sam je ocu tokom posete, a on me je pomazio po glavi. Kad smo se vraćali s Golog otoka, stiskao sam je u naručju, ali mi je nekako ispala u vodu. Kao danas se sećam kako se leluja na talasima i odlazi moja "Čarobna kost"  na dno mora - ispričao je u svojoj ispovesti Vanja Bulić.

Pročitajte još: Preminuo Lari Flint - Izdavač časopisa "Hustler"

Povratak oca bio je pođednako težak, jer Bulićev otac danima nije izlazio iz kuće. Posebno ga je dotukla bila i smrt Moše Pijade, sa kojim je bio ratni drug.

- Kasnije sam ga pitao: ‘Pa dobro, ćale, gde baš tebe? Gde baš vas najbolje da pošalju tamo?’ On na to odgovara: ‘Greške su bile moguće’. Ništa nije zamerao onima koji su mu to uradili. On je poslednja generacija koja je umrla sa idealima i bila dosledna. Bio je iskreni komunista. Umro je verujući u partiju, komunizam i Tita. Spalio je sve knjige, osim Titovih. I ja ih čuvam kao uspomenu na njega - ispričao je Bulić za pomenuti medij.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas