Oglas
· · Komentari: 0
IGRICE

Istraživanje pokazalo: LENJI RODITELJI puštaju decu da igraju IGRICE

Da li igranje nasilnih video-igrica može da dovede do pojave agresivnosti kod dece - pokušali su da razbiju istraživači sa Novog Zelanda.

1597405653_Igrice.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Tim naučnika sa Univerziteta Masi je sproveo studiju kako bi se utvrdilo da li scene pucnjave u kojima mališani učestvuju dok nonšalantno tipkaju po displeju telefona i tableta imaju negativne posledice po njihov razvoj.

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Akcenat je bio na “proveri” tendencije ka nasilju, kada su stručnjaci došli do negativnog odgovora.

Uprkos očekivanjima agresivne igrice...

Uprkos brojnim sumnjama, ispostavilo se da ove aplikacije, ipak, nisu odgovorne za agresivne tendencije dece koja mnogo vremena provode igrajući video-igrice. Čak i kada vidite da tokom igre prave čudne izraze lica, unoseći se u sadržaj, ne treba da znači da će se tako nešto urezati u njihovu ličnost i da će se zaista saživeti sa opasnim i zlim junacima sa ekrana - navodi se u saopštenju istraživača.

Pročitajte još:  RODITELJI ovo PRAVILO morate da znate, sačuvaće vašu DECU od opasnosti današnjice

Novozelandski stručnjaci su prikupili podatke dobijene na osnovu 28 istraživanja, koja su obuhvatila ukupno 21.000 mališana.

Ne postoji veza između agresivne dece i agresivnih igrica Foto: Depozit

- Ovim studijama, koje su trajale godinama se dokazalo da ne postoji uzročno-posledična veza između igranja video-igrica u detinjstvu i razvoja agresivne crte u kasnijem dobu, na šta se zaista dugo sumnjalo - potvrdio je Aron Dramond, vođa istraživanja.

Postaju lenji i bezvoljni
Ako i isključimo sumnju u sticanje sklonosti ka nasilju, igrice mogu da budu štetne po drugim osnovama: oštećenje vida, krivljenje kičme, gojaznost, tromost duha... Mnogi mladi su lenji i nezainteresovani za stvarnost i radije bi sate i sate provodili u virtuelnom svetu, nego u druženju sa prijateljima, čitanju knjiga, bavljenju sportom...

Pročitajte još: Da li strogi roditelji od dece stvaraju LAŽOVE?

Stručnjaci, međutim, tvrde da to ne bi trebalo da bude nikakvo opravdanje za prekomerno provođenje vremena uz video-igrice, jer to svakako nije dobro.

Roditelji moraju da osmisle život deci.

Oni apeluju na roditelje da ih obavezno kontrolišu u ovoj radnji, da na vreme isprate kojim sadržajima pristupaju, kao i koliko dnevno “troše” na ovu aktivnost.

Pročitajte još: Tinejdžeri tokom karantina ODLEPILI OD IGRICA!

Zato je vrlo važno da se roditelji bave svojom decom i da im blagovremeno kažu: “Sada je dosta, preterao si, danas više nema igrica”, jer deca sama nikada ne znaju kada im je dosta - objašnjavaju stručnjaci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas