· · Komentari: 0
PRIRODNI GEL

Isušeni pramenovi? Recite im ZBOGOM! Evo kako da napravite GEL OD LANENOG SEMENA za kovrdžavu kosu

Iako deluje tako poželjno, kovrdžava kosa ima svojih mana.

1600687920_beautiful-2768032_1280.jpg
Foto: Piksabej

Devojke koje je priroda nagradila kovrdžavom kosom često kažu kako njihove lokne deluju previše isušeno i da većina proizvoda za negu koje koriste nema u sebi dovoljno masnoće i hidratantnih svojstava kako bi svaka vlas izgledala prelepo kako i zaslužuje. Ako ste u potrazi za home-made gelom za kosu koji može uspešno da savlada isušene pramenove, na pravom se mestu.

U pitanju je gel od lanenog semena, koji vrlo lako možete napraviti u kućnoj radinosti, a koji će vidljivo već nakon nekoliko dana da učini vašu kosu atraktivnijom, manje lomljivom i suvom. Ako se pitate u čemu je tajna, otkrićemo vam i to.

Prema rečima stručnih stilista gel od lanenog semena ima moć zaključavanja vlage unutar vlasi koja je neohpodna za zdrav izgled kose, bez opterećenja vlasi. Takođe vrlo je efektan pri definiciji svake lokne, što znači da će vaši uvojci konačno dobiti negu kakvu zaslužuju.

Pročitajte još: Kako pravilno ČEŠLJATI KOSU prema tome da li je RAVNA ili KOVRDžAVA

Laneno seme je bogato vitaminom E i omega 3 masnim kiselinama, koje mogu da obezbede ishranu i intenzivnu hidrataciju suvoj kosi. Laneno seme takođe utiče na pospešenje rasta kose i poboljšanje ukupnog kvaliteta kose i vlasišta. Osim toga ono u sebi sadrži i obilje antioksidanata zbog čega je efikasna zaštita za vašu loknastu kosu.

Foto: Depozit

Kako da napravite gel od lanenog semena?

Sastojci:

  • 2 šolje vode
  • 1/4 šolje lanenog semena
  • gaza ili cediljka
  • staklena teglica sa poklopcem
  • aloe vera (opciono)
  • esencijalno ulje – ruzmrin ili lavanda (opciono, radi mirisa)

Pročitajte još: Imate KOVRDžAVU KOSU: Uz ovaj savet UJUTRU ćete se buditi sa NETAKNUTOM FRIZUROM

Priprema:

Pomešati laneno seme sa vodom, poklopiti i staviti na šporet da se lagano kuva. Obavezno mešajte kako bi sprečili da se seme zalepi za dno posude. Nakon desetak minuta smesa bi trebala da poprimi oblik gela. Sklonite sa šporeta i pustite da se ohladi. Nakon toga uzmite gazu ili cediljku i procedite u teglicu. Dodajte po želji nekoliko kapi esencijalnog ulja i aloe vere da dodatnu vlagu i negu. Promešajte i imate spreman gel za svoje nestašne kovrdže.

Potrebno je da ga skladištite u frižideru, kako bi vam duže trajao. Na hladnom može da bude i do tri nedelje.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.