Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Iz kupatila ODMAH izbacite crvene elemente! Evo koje boje po FENG ŠUIJU morate imati u prostorijama

Izbor dominantnih boja u prostorijama našeg doma uveliko je odabran prema ličnim osećanjima i ljubavi prema istim. Ipak, feng šui drži se nekih drugih principa

1593642542_dnevna-soba.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Boja zidova i dominantnih komada nameštaja i uređaja u našem domu zavisi od mnogih faktorda, uključujući i njihovu namenu. Ipak, postoje boje koje se nikako ne preporučuju na primer u kuhinji, kupatilu ili spavaćoj sobi, posebno ako uređujemo dom prema feng šuiju. 

Kupatilo


Foto: Pixabay

Kupatilom bi trebalo da vlada element vode. Tako u ovoj prostoriji nikad ne bi trebalo da budu neki elementi crvene boje, koja je u sukobu sa vodom. Preporučuje se plava i boje koje odgovaraju strani sveta na kojoj se kupatilo nalazi ili pak boja koja leči, ako se kupatilo nalazi na severu.  

Pročitajte još: KOMAD nameštaja koji tera nepoželjne GOSTE i privlači BOGATSTVO

Kuhinja

Za kuhinju su najbolje su žuta i zelena. Žuta je element zemlje koja daje hranu, a zelena je boja bogatstva. Može biti i crvena, jer predstavlja vatru na kojoj kuvamo iako u kuhinji ima i vode pa treba pomiriti ta dva elementa dodavanjem zelene.

Moderne kuhinje često su od drveta i u prirodnim bojama drva, što ne širi negativnu energiju jer drvo ublažava sukob između vode i vatre, a istovremeno hrani vatru.

Pročitajte još: Komad nameštaja koji odaje vaš stil: Ovakvu fotelju MORATE da imate u domu

Treba izbegavati plave kuhinje. One su na prvi pogled zanimljive, podsećaju na Mediteran, ali odvlače nas od kuhanja. Takođe, bele kuhinje su naizgled čiste, ali su sterilne, u njima nema života. 


Foto: Depostphotos

Dnevna soba

U ovu su prostoriju dobrodošle mnoge boje, ali žuta je posebno dobra jer stvara osećaj zajedništva, podstiče razgovor, komunikaciju. Kod dnevnog boravka posebno treba pratiti lični izbor boje, pa ako postoji neka jaka preferencija, onda treba tu boju staviti na odgovarajuću stranu sveta.  

Pročitajte još: Da li je PLAVA dobra za DOM? Da, ali samo pod OVIM uslovom

Spavaća soba

Ovoj prostoriji odgovara joj plava boja jer potiče opuštanje, umirenje i san. No neće odgovarati svakoj osobi i svakoj spavaćoj sobi pa je ne treba forsirati.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas