Oglas
· · Komentari: 0
Bakina kuhinja

Jagode, orasi, plazma...Sjajan desert za PRAZNIKE bez pečenja - gotov za 20 min! (VIDEO)

Pripremite se za najukusniji kolač koji ćete probati

1618295055_kolac.JPG
Foto: Printscreen Youtube/Bakina kuhinja
Oglas

Danas vam predstavljamo Bakin recept koji ćete za kratko vreme pripremiti za uskršnju trpezu, a verovali ili ne gotov je za svega 20ak minuta, a pri tom se ne peče.

Potrebno je:

150 gr plazme mlevene
100 gr mlevenih oraha
100 gr otopljenog maslaca
100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
100 gr žele bombona
2 kašike mleka ili soka
200 ml slatke pavlake
100 gr kisele pavlake
1 kesica želatina
orah   za posipanje ili čokolada
500 gr jagoda ili drugog voća (malina kupina banana) i td.

Priprema

U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh  manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .

Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. 

Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređatu za pola cm šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čikolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe. 

Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera. Možete dodati šećer po ukusu i uživanje može da počne.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas