Oglas
· · Komentari: 0
kuvanje

Jedan trik vodi nas do najukusnijeg KROMPIR PIREA: Pripremite i uživajte

Većina voli krompir.

1615908125_Depositphotos_46346373_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Krompir je svakako uvek na meniju kao prilog, ali i često kao glavno jelo, onda kada nismo suviše inspirisani i kada nemamo vremena da svoje kulinarske sposobnosti pokažemo u punom sjaju.

Pročitajte još: Šest iznenađujućih načina za korišćenje MASLINOVOG ULJA u domovima

Pripremamo ga na mnogo načina - pečenog u rerni, prženog, barenog - a krompir pire je čini nam se najjednostavniji za pripremu. Ipak, i tu postoji caka u kojoj mnogi pravimo grešku.

Čini nam se da tu nema prevelike mudrosti, skuvamo krompir dok se ne "raspadne", pa ga potom umutimo mikserom ili blednerom. Dodamo margarin, začine i mleko. Kuvari tvrde da kod poslednjeg sastojka najčešće pravimo grešku jer stavljamo hladno mleko i zato nastaju grudvice.

Pročitajte još: Bez hemikalija: Napravite sami smesu za ČIŠĆENJE PROZORA od samo dva sastojka

Nikada nemojte da dodajete hladno mleko, već ga prethodno ugrejte na šporetu. Na taj način ćete dobiti savršeno penasti pire bez grudvica. Važno je još i da izaberemo pravi krompir - mladi ili stari, beli ili crveni, svejedno je, važno je samo da je tzv. brašnasti krompir, koji je savršen za gnječenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas