Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Jedete ih svakog dana, a upravo te NAMIRNICE UBRZAVAJU STARENJE

Da li ste znali da određena hrana može ubrzati starenje i da je upravo vi možda obožavate?

1600122455_starenje.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Mnoge žene provode mnogo vremena brinući o svojoj koži, ali i troše dosta novca na razne proizvode kako bi izgledale mlade. Ponekad, ni sav taj trud kao ni proizvodi ne učine lice čistim i osveženim kako bi želele jer i ne sumnjaju da se glavni neprijatelj krije u ishrani. 

Pročitajte još: Kako pravilno ČEŠLJATI KOSU prema tome da li je RAVNA ili KOVRDžAVA

Ne morate nužno jesti sve zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati, a mi vam otkrivamo o kojim sastojcima je reč.

Pržena hrana

Pročitajte još: ČAŠA ZDRAVLJA sprečava loš zadah, ČUVA ZUBE i kosti

Ova vrsta namirnica otpušta slobodne radikale, koji mogu uništiti ćelije kože i oslabiti elastičnost. Hrana poput prženih krompirića i pohovanog mesa mora se izbegavati, ako želite da zadržite mladolik izgled. Takođe, pržene namirnice su pune soli, koja je još jedan uzrok bržeg starenja.

Beli šećer

Pročitajte još: Pronađite pravu NIJANSU PUDERA za vaš ton kože

Konzumiranje velike količnine belog šećera svakodnevno može dovesti do gubitka kolagena. Umesto slatkiša, posegnite za tamnom čokoladom ili voćem.

Kobasice i salame

Slanina, kobasice i druge vrste prerađenog mesa primer su hrane koju treba izbegavati. Prepune su soli i masti, koje će smanjiti kolagen i dehidrirati kožu.

Kofein

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Sokovi koji sadrže kofein, kao i kafa utiču na san više nego na kožu, ali loše navike spavanja povezane su sa podočnjacima, borama i starenjem. Izbegavajte ih koliko god možete pogotovo popodne i u večernjim satima. 


Foto: Magazin Novosti

Alkohol

Previše alkohola dovodi do gubitka kolagena, natečenosti lica, crvenila i sitnih bora. Takođe, događa se i gubitak vitamina A koji je odgovoran za obnavljanje ćelija i proizvodnju kolagena.

Beli hleb

Hrana kakva je beli hleb ima visok glikemijski indeks, koji može dovesti do upala u organizmu i raznih problema sa zdravljem. Takođe je povezan i sa starenjem kože. Zamenite ga integralnim ili raženim hlebom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas