Oglas
· · Komentari: 0
DIJETA

Jedite samo SVEŽE i oslabite uz SIROVU DIJETU

Sirove namirnice mogu da pomognu da smršate i poboljšate zdravlje, jer organizam upija najkorisnije enzime.

1599483780_pexels-photo-1458694.jpeg
Foto: Peksel
Oglas

Dijeta sa sirovim voćem i povrćem bazira se na jedenju svežih, termički neobrađenih i organski odgajanih biljaka.

Osnova ovoog prehrambenog "trenda" počiva na činjenici da namirnice ne bi trbalo da se pripremaju na temperaturi iznad 50 stepeni, jer jedino takva hrana ima očuvane važne enzime koji će omogućiti najbolje upijanje hranljivih materija iz voća i povrća.

Pročitajte još: DESET jedostavnih pravila za 10 kilograma MANJE

Pristalice ove dijete ističu da pomaže održavanju acido-bazne ravnoteže u telu, jer kuvana i pržena hrana životinjskog porekla "zakiseli" organizam.

Bogata je vlaknima i vitaminima, bez masti!
Samo sveže Foto: Piksabej

Ova dijeta je bogata nutritijentima, vlaknima i kalijumom, a siromašna natrijumom i zasićenim mastima, što je nturicionistički plus. Galvni adut svežeg voća i povrća su antioksidansi i vlakna kojima ove namirnice obiluju. Umesto kuvanja u vodi, povrće spremajte na pari.

Doručak:

  • čaša topel vode sa limunom ili
  • grejpfrut ili neko drugo voće ili
  • vočni šejk ili
  • topao čaj sa 4 integralna keksa
Užina
čaša svežeg soka od povrćavoćni šejkvoćna salatabonžita

Ručak:

  • 125 grama zelene salata sa maslinovim ulje ili
  • porcija mariniranog povrća ili
  • tanjir čorbe
  • 4 ražana keksa

Večera:

250 grama telene salate sa maslinama, avokadom, pšeničnim klicama, krastavcem, paradajzom

Pročitajte još: Podmladite telo 5 GODINA i istopite 8 KILOGRAMA sa ČAJ DIJETOM

Međutim, najvažnije za ishranu čoveka je poreklo namirnica. Ukoliko korenje koje se jede nije organsko već potiče iz zemlje zagađene pesticidima ovakav način ishrane čini više štete.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas