Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Jogurt kao deo dijete? Evo kada je najbolje da ga pijemo

Jogurt je odlična namirnica u dijeti i njome treba zamenti namirnice sa mnogo kalorija i malo proteina.

1630870150_Depositphotos_75204337_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Zato nije ni čudo što ga često preporučuju za mršavljenje, a za dnevni jelovnik od 1200 kalorija možete ga uvrstiti u svaki obrok. Na primer, za doručak i ručak po jedan jogurt (2 dcl) i 100 grama skuvanih integralnih žitarica po izboru, uz jednu porciju voća. Večeru obavezno pojedite pre 18h, a možete da kombinujete oko 150 gr što "mršavijih" proteina (riba, piletina ili ćuretina), uz 300 gr povrća sa vrlo malo masnoće.

Pročitajte još: PASTA dijeta: Poštujte DVA pravila, jedite špagete i MRŠAVITE (JELOVNIK)

Za užinu jedite povrće bez masnoća i jogurt.

Nutricionisti su oprezni kad je u pitanju jogurt sa niskim sadržajem masti. Jedni tvrde da će samo tako dobro delovati u dijeti, jer bi punomasni mogao da podstakne jače lučenje kortizola. On, zauzvrat, pojačava glad, a može i da podigne nivo anksioznosti.

Ipak, kad gledate sastav, pazite da u jogurtu ne bude dodato dosta šećera čime proizvođači poboljšavaju ukus ako ga prave od obranog mleka.

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Svi se slažu da ovakva dodatna količina kalcijuma može da pomogne u topljenju masnih naslaga, ali o ovoj dijeti prvo porazgovarajte sa svojim lekarem. Pratite kako organizam reaguje i svakako pojačajte fizičku aktivnost, barem na polusatnu šetnju svakog dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas