· · Komentari: 0
SAVETI

Jogurt za imunitet, mleko za mišiće, a znate li za šta je dobar sok od višnje?

Svako piće je za nešto dobro.

1615973096_cherries-390952_640.jpg
Foto: Pixabay

Svako piće ima drugačije delovanje na organizam, pa tako jedni mogu da budu umirujući i uspavljujući, a drugi će nam dati energiju, podstaći će krvotok, a neki će umanjiti mučninu. Vodič kroz najbolja prića za svaku situaciju osmislila je Nikol Mekdermot, nutricionista, piše Huffpost.com

Pročitajte još: Štiti organizam od bolesti: Evo zbog čega je zdravo da pijete kakao

Mleko za mišiće

Mleko je odličan napitak za konzumaciju posle treninga, jer proteini "whey" i "kasein" koji stimulišu rast i jačanje mišića. Najbolje je odabrati sveže i punomasno mleko.

Voda za neugodan zadah

Kod pojave neugodnog zadaha, najčešći je krivac dehidriranost koja potiče razmnožavanje bakterija u ustima. Druga pića mogu pogoršati situaciju narušavanjem prirodnog PH u ustima, ističu stručnjaci.

Pročitajte još: Napravite sirup od mlade KOPRIVE, preporodiće vam organizam! Čisti jetru i krv, u potpunosti JAČA IMUNITET!

Sok od višnje prije trčanja

Kod dužeg trčanja dolazi do zamora mišića te nedostatka elektrolita. Kod onih koji intenzivno treniraju, najčešći odabir su sportska energetska pića, no jednak učinak imaće i domaći sok od višnje, a osim toga ubrzaće oporavak mišića nakon treninga.

Limunada je puna vitamina C i treba je piti redovno

Voda sa sodom bikarbonom za naduvanost

Kod problema bolova u stomaku, nadutosti i gasova, prva pomoć dolazi u obliku sode bikarbone. Malu količinu sode bikarbone - oko četvrtinu kašičice potrebno je razmutiti u 2 dcl vode.

Pročitajte još: Tmurno je i pada kiša: Promenljivo vreme kvari raspoloženje i san, a postoji lak način da to popravite!

Limunada za više energije

Vitamin C u limunu prirodni je dodatak za povećanje energije u telu, a savetuje se popiti ga odmah nakon ceđenja. Iako se savetuje za vreme prehlade, stručnjaci ističu kako je tada za limun kasno, već ga treba piti pre za jačanje imuniteta.

Kamilicu nemojte sladiti

Jogurt za imunitet

Dodaci bakterija čine ovaj napitak izuzetno zdravim i odličnim saveznikom imuniteta. Deluje na uništavanje gljivica, smanjuje upalne procese i učestalost pojave infekcija.

Kamilica za bolji san

Čaj od kamilice narodni je, ali i provereni lek za lakše uspavljivanje. Važno je čaj ne zasladiti, jer će šećer imati suprotan efekt i razbuditi organizam. Slično delovanje ima i čaj od matičnjaka.

Pročitajte još: Koje su prednosti SPAVANJA BEZ JASTUKA? Promena navike može da pomogne

Čaj od kurkume za bol u grlu

Kod bola u grlu važno je piti veće količine tečnosti, jer suvoća grla pospešuje bol. Čaj od kurkume odličan je narodni lek jer stvara zaštitu na sluznici koja smanjuje osećaj grebanja i peckanja.

Kakao za oporavak

Nakon većih fizičkih napora, bolesti ili samo osećaja iscrpljenosti, dobro je popiti kakao ili čokoladno mleko. Ono je odlično zbog dobro odnosa ugljenih hidrata i proteina, koji telu daju energiju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.