Oglas
· · Komentari: 0
SVE TITOVE ŽENE

Josip Broz TITO je važio za velikog šmekera: Imao je četiri žene i isto toliko ljubavnica! (VIDEO)

Tito je u svoje vreme bio poznati zavodnik i žene su mu bile svih nacionalnosti. Voleo je Nemice, Ruskinje, Slovenke, Srpkinje i Hrvatice...

1623417583_c17aa5066a2f4e0f9ca6e12122bfae01631fedb1.jpg
FOTO: Printskrin/ Instagram/ ilario_triente_castaldo
Oglas

Prema istoričarima i podacima sa kojima trenutno raspolažu, Josip Broz Tito se ženio četiri puta.

Pelagija Belarusova

Prva supruga mladog komuniste Tita

Tito se sa Pelagijom venčao u Sibiru 1921. godine. Zajedno su se vratili u Hrvatsku, u Veliko Trojstvo kod Bjelovara gde je Tito radio u mlinu. Prvo dvoje dece, ćerka Zlatica i sin Hinko, umrla su tokom ranog detinjstva. Kasnije su dobili sina Žarka koji je odrastao u Moskvi.

Srpkinja Davorjanka Paunović je osvojila Tita na prvi pogled. Nikada se nisu zvanično venčali, ali mnogi tvrde da je ona bila Titova najveća ljubav.

O razlogu njihovog razlaza se samo nagađa. Prema najčešće spominjanoj verziji, Pelagija je bila zadužena za čuvanje 11-ogodišnjeg sina Žarka u moskvi. Prilikom Titove posete Moskvi, želeo je da vidi dete, ali ona nije znala gde se on nalazi. Tita je nemarnost supruge razljutila i ovaj događaj se napominje kao razlog razvoda.

Pročitajte još: Omiljeni pesnik NIKOLE TESLE: Za velikog naučnika je napisao pesmu i prekršio svoje glavno pravilo! (FOTO)

Lucija Bauer (Lusi)

Titova ljubav sa tragičnim krajem

Pravo ime ove Nemice je Johana Ana Koenig. Venčali su se u Sovjetskom Savezu 13. oktobra 1936. godine. Lucija je bila mlađa 22 godine od Valtera (tadašnje konspirativno ime Josipa Broza Tita). Brak nije trajao ni mesec dana, pošto su Lusiju  u oktobru uhapsili pod optužbom za špijunažu i naredne godine streljali u omraženom moskovskom zatvoru Lubjanka.

Prolazne avanture
Tito je bio pravi ženskaroš, a o tome svedoče i avanture sa glumicom Tatjanom Okunjevskom, atletičarkom Ninom Dumbadže, pa sa prvakinjom opere Zinkom Kunc Milanov, a po kuloarima su se spominjale i mnoge druge.

Herta Haas

Bogata naslednica koja je očarala Tita

Po povratku u Zagreb, gde je preuzeo ulogu vođe zagrebačkog komunističkog ogranka, Josip Broz se oženio s imućnom slovenskom Jevrejkom Hertom Haas. NJih dvoje su se upoznali u Parizu 1937. godine. Godine 1941. dobili su sina Aleksandra – Mišu (donedavnog hrvatskog ambasadora). Miša je sve do pada Pavelićevog režima bio skrivan po zagrebačkim porodicama, a oca je prvi put video 1946. u Beogradu.

Tito je tokom četvorogodišnjeg braka bio neveran supruzi. Bio je zaljubljen u svoju sekretaricu, koju će kasnije i oženiti. Za tu vezu su znali svi i to je najverovatniji razlog zbog kog Herta nije progovorila sa Titom do kraja života.

Pročitajte još: Partizani streljali brata MEŠE SELIMOVIĆA zbog "krađe": A da su znali zašto je to uradio, umrli bi od stida! (FOTO)

Davorjanka Paunović Zdenka

LJubav na prvi pogled

Srpkinja je bila odana komunistkinja, koja je bila Titov lični kurir, a potom i sekretarica. Savremenici pričaju da je to bila "ljubav na prvi pogled" i da je bio strastven odnos. Nikada se nisu zvanično venčali, ali su svuda bili zajedno. Nažalost, rastavila ih je bolest. Zdenka je dobila tuberkulozu, koju su pokušali da leče na sve načine. Na kraju ju je Tito poslao u Sloveniju, u čuveni sanatorijum, ne bi li se izlečila. Koliko je voleo Davorjanku, govori činjenica da je Tito zahtevao da je sahrane pored Belog dvora, koji mu je u to vreme bio rezidencija.

Jovanka Budisavljević

LJubav do kraja života

Potiče iz ugledne ličke porodice Budisavljević. Sa Titom se upoznaje tokom desanta na Drvar. Krajem 1945. godine, prima dužnost domaćice Titove rezidencije u Užičkoj 15 i Belog dvora. Nakon Titove operacije 1947. počela je da se zbližava sa njim, nakon čega su otpočeli vezu. Venčali su se 15. aprila 1952, a javnosti je kao njegova supruga predstavljena septembra iste godine.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU   

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas