Oglas
· · Komentari: 0
KALE

Južnoafrička LEPOTICA nije za GROBLJE, nego mladin BIDERMAJER jer donosi SREĆU

Samo je u Srbiji kala simbol groblja, svuda u svetu je nose mlade u bidermajeru.

1593076038_kale.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Kale mogu da lepo cvetaju u saksiji, ali samo će u vrtu postići punu lepotu. U baštu se presađuje u maju, a razmnožava se od gomolja. Preseče se, dezinfikuje i presadi kada se osuši.

Pročitajte još: OVO cveće se NE POKLANJA, a ako vam ga neko da biće vam sve JASNO

Gomolji kala ne moraju da se vade iz vrta, jer će na istom mestu lepo cvetati po sedam godina, ali ih u proleće treba posuti svežom zemljom i prihraniti. Da bi redovno i lepo cvetala treba je prihranjivati na sedam dana. Ukoliko se pravilno gaji kala može da cveta po pola godine.

Ima ih u raznim bojama
Vole vodu, vlagu i svetlo.

Kale su močvarne biljke i vole vodu, pa ne štedte kada ih zalivate, ali odaberite i mesto koje nije na jakom podnevnom suncu. Tačnije, kala voli svetlo, pa je veći problem sačuvati je tokom teške i hladne zime.

Ukoliko se dogodi da kala odbaci lišće - nemojte paničiti, jer je ušla u fazu odmora. U proleče če se sama podići i oporaviti.

Pročitajte još: Napravite saksiju od POKVARENE lubenice (VIDEO)

Kale u poreklom iz Južne Afrike, a pogrešno se misli da ih treba nositi na groblje. Naprotiv, bele kale su simbol mlade i ona koja ih  nosi biće srećna, imaće dobar i plodan brak.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas