Oglas
· · Komentari: 0
frizura

Kad je vreme za ŠIŠANJE KOSE? Ovo su SAVETI FRIZERA

Kada se ošišate to je kao da ste si kupili novu odeću. Kada nosite nešto novo to će vam povećati samopuzdanje i jednostavno ćete se osećati bolje

1597222215_Depositphotos_163530496_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Znamo da je teško baš svaki mesec izdvojiti novac za šišanje i frizuru, a ponekad nam je jednostavno žao skratiti kosu. No, određena pravila ipak postoje, a sve zavisi kakvu dužinu kose imate.

Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo šta to ZNAČI

Foto: Pixabay

Šišanje je poput vežbanja. Stalno odugovlačite, ali kada je gotovo osećaj je sjajan pa se pitate zašto ste to toliko odgađale. Iako odlazak u frizerski salon možda i nije na listi prioriteta, važan je deo nege i brige o sebi. “Šišanje može imati terapeutski efekat, pa ako se osećate potišteno, zakažite termin kod frizerke”, smatra Radžer, frizer za brojne slavne osobe.

Šišanje može imati terapeutski efekat!

Krajnje vreme za odlazak kod frizera je kada primetite ispucale vrhove i kada vam je kosa beživotna i suva. “Kada se ošišate to je kao da ste si kupili novu odeću. Kada nosite nešto novo to će vam povećati samopouzdanje i jednostavno ćete se osećati bolje”, kaže Radžer. To je zbilja dovoljan razlog da posetite frizera.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Spavate sa MOKROM KOSOM i stalno VEŽETE REP? Ovo su najgore navike koje imate, tvrde frizeri

Kratka frizura

Ako imate kratku frizuru potrebno je češće da je šišate. Preporuka je svake tri nedelje. Iako je kosi potrebno mesec dana da poraste 1,5 centimetar, za oblikovanje  kratke frizure potrebno je nešto malo više vremena kako bi zadržala svoju formu. Naime, slojevi kose su kraći pa se promene brže primećuju.

Kosi je potrebno mesec dana da poraste 1,5 centimetar!
Foto: Deposit

Kosa do ramena

Budući da je najvažniji aspekat bilo koje kratke kose zadržati njen oblik, ako imate kosu do ramena važno je redovno se šišati na šest nedelja.

Pročitajte još: MASKE ZA MASNU KOSU koje možete jednostavno napraviti KOD KUĆE

Srednje duga kosa

Imate li ovakvu dužinu kose, ne morate se toliko brinuti oko zakazivanja termina kod frizera. Ispucale vrhove potrebno je skraćivati svake osme nedelje. Ako primetite ispucale i suve vrhove koji se lako lome, odmah posetite svoga frizera.

Srednje dugu kosu dovoljno je šišati na dva meseca!

Duga kosa

Ako imate zdravu kosu koja nije oštećena, ne trebate je često šišati. Srećnice s dugom kosom mogu izdržati čak i tri meseca bez odlaska u frizerski salon, a tada je dovoljno samo malo podrezati kosu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas