Oglas
· · Komentari: 0
VENČANJA

Kad običaji upropaste svadbu: Umesto romantičnog posipanja, gost GAĐAO mladu pirinčem u LICE (VIDEO)

Mlada nije mogla da otvori oči.

1626160098_pjimage.jpg
Foto: Printskrin/Instagram/surprizhikayeler
Oglas

Postoji jedan neobičan svadbeni običaj, a to je bacanje pirinča po mladencima nakon izgovaranja sudbonosnog "da", kad izađu iz crkve ili opštine.

Prema drevnom verovanju, pirinač simbolizuje plodnost i blagostanje, a navodno tera nesreću i zle duhove. Shodno tome, gosti bacanjem pirinča na tek venčani par zapravo iskazuju lepe želje - a to je sreća u braku.

Pročitajte još: Nećete verovati zbog čega mlade zapravo bacaju bidermajer na venčanju

Bacanje pirinča se danas najviše praktikuje u Americi, iako je ovaj svadbeni običaj prvobitno potekao iz Azije. Međutim, ovaj običaj, bez obzira na lepu simboliku i divan prizor kad se baci, zna da napravi i velike probleme.

Naime, pirinač kad padne na beton postaje i te kako opasan, jer se svatovi mogu lako okliznuti.

Dešavalo se na svadbama da se gost oklizne, pa čak i da dođe do preloma.

Devojke u visokim potpeticama moraju voditi računa kada se kreću po površini posutoj pirinčem, a posebno mlada, ako nosi dugu venčanicu u kojoj je teško kretati se.

Foto: Piksabej

Ipak, na jednoj svadbi nije bio problem pirinač na podu, već onaj koji je bačen mladi u lice.

Pročitajte još: "Kako si mogla to da uradiš": Tamara Kalinić se na VENČANJU prijateljice pojavila u haljini od 5 I PO HILJADA EVRA koja podseća na VENČANICU (FOTO)

Zlonameran gost i pirinač

Na društvenoj mreži Instagram postao je viralan snimak sa jedne svadbe u inostranstvu.

Naime, po izlasku iz crkve, svatovi su, kako običaji to nalažu, bacali pirinač u vazduh, i on je bezopasno padao ispred mladenaca.

Međutim, na snimku se vidi gost koji je punu šaku pirinča usmerio pravo u mladino lice, i time joj upropastio divan momenat kada su im svi čestitali i aplaudirali.

Mlada u početku nije mogla da otvori oči, a na snimku se vidi kako diskretno pokušava da izbaci pirinač iz usta.

"Ko god je bacio pirinač na ovakav način, bilo je i namenjeno baš za vas", pisalo je u opisu videa, iz čega se može zaključiti da se ne radi o slučajnosti, već o (zlo)namernom gađanju. 

Alternativa za bacanje pirinča

Pre izvesnog vremena, bacanje pirinča je postalo zabranjeno u Veneciji, kao i u Španiji, gde su gradske vlasti navodno najavile kazne od 300 evra ukoliko se na venčanjima bude bacao pirinač.

Prosut pirinač ispred crkve ili opštine, pored toga što pravi klizav i rizičan teren, privlači i ptice, koje za sobom ostavljaju veliki nered, prljavštinu i veću količinu izmeta.

Zbog svega toga, danas se ovaj običaj često zamenjuje bacanjem ružinih latica, što je mnogo bezbednija varijanta, a čak je i romantičnija.

Foto: Piksabej

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas