Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

Opekli ste JEZIK? BEZ BRIGE! Ovi NEPROCENJIVI TRIKOVI sa najobičnijim namirnicama će vam pomoći!

Koliko god bizarno zvučalo, krvarenje najbolje zaustavlja ni manje ni više nego - biber.

1602507772_Depositphotos_19213491_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Hrana prvenstveno služi za kuvanje, ali neki od sastojaka koje svakodnevno koristimo mogu da nam pomognu u mnogim drugim situacijama!

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu možemo da koristimo za bezbroj stvari - da ugasimo manju vatru, očistimo mrlje s kuhinjskih ormarića ili zidova, pobedimo perut i, ako je pomešamo s jagodama, čak i da izbelimo zube!

Kokosovo ulje

Najhranljivija maska za kosu koja će nam podariti svilenkasto mekane pramenove. Takođe, u kombinaciji sa smeđim šećerom čini sjajan piling za telo.

Pročitajte još: Može li 5 ŠOLJA ČAJA dnevno poboljšati vaše ZDEAVLJE? Mi vam dajemo ODGOVOR

Limun

Foto: Depozit

Upotreba limuna van kuhinje može da vam uštedi mnogo novca. Za početak, možete prirodno da posvetlite kosu tako što ćete je pre izlaganja suncu namazati limunovim sokom. Takođe, limun može da zameni i neka skupa sredstva za čišćenje.

Pirinač

Mnogi kažu da pirinač može da upije vodu iz elektronskih uređaja. Na primer, ako vam je telefon upao u vodu, ostavite ga u kesi sirovog pirinča koji bi kroz 5 sati trebalo da upije većinu vode iz vašeg uređaja.

Pročitajte još: Reagujte na vreme: Ovi SIGNALI otkrivaju BOLESTI BUBREGA

Biber

Znate li da biber može da pomogne u zaustavljanju krvarenja? Sledeći put kad se posečete, možete da stavite malo mlevenog crnog bibera na ranu - on bi trebalo da pomogne pri zaustavljanju krvarenja. Kasnije obavezno isperite ranu mlazom hladne vode.

Krastavci

Krastavci se često koriste u tretmanima lepote - pomažu da se rashladi krv i smanje otoci. Stoga kada se sedeći put upustite u borbu sa podočnjacima stavite kriške krastavaca na kapke i jednostavno malo odspavajte.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Da li spavate u pidžami ili ne? Evo šta je preporuka

Šećer

Popili ste vrlo vruć napitak i opekli jezik? Bez brige, pospite malo šećera na područje koje ste opekli i bol bi trebalo gotovo trenutno da nestane.

So

Može brzo da ublaži bol u grlu, samo je pomešajte sa toplom vodom i malo isperite grlo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas